doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_below_menu_allpages');

Acteur Elliot Page komt uit als transgender

De acteur deelt een openhartig bericht op zijn Instagrampagina.
.
elliot page

Elliot Page, onder andere bekend van The Umbrella Academy en Juno, heeft gisteren op Instagram laten weten dat hij transgender is. De acteur deed dit door zichzelf voor te stellen en stil te staan bij zijn reis naar dit speciale moment.

In het bericht schrijft Elliot dat hij blij is nu zijn authentieke zelf te kunnen zijn. Hij geeft aan de voornaamwoorden ‘hij’ en ‘hen’ te gebruiken en bedankt in het bericht ook de transgemeenschap voor de inspiratie, moed en voor het feit dat ze de wereld een inclusievere plek maken.

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_top_article');

Discriminatie en geweld

In de post staat hij ook stil bij de discriminatie en het geweld waar de gemeenschap mee te maken krijgt. “De resultaten zijn schokkend. Alleen al in 2020 zijn er minstens 40 transgenders vermoord”, schrijft Elliot. Ook spreekt hij zich uit tegen landen waarin politici de transgemeenschap basisrechten zoals gezondheidszorg willen ontnemen. “Genoeg is genoeg. Jullie worden niet ‘gecanceld’, jullie doen mensen pijn. Ik ben een van hen en we zullen ons niet langer stilhouden.”

Netflix past naam aan

Netflix heeft al laten weten dat de naam van de acteur wordt aangepast in de credits van alle titels waarin hij te zien is, waaronder The Umbrella Academy. Ook Imdb heeft de veranderingen al doorgevoerd op hun website.

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws