Met deze tips zie jij er altijd naturel en fris uit

Zó realiseer jij ook in een handomdraai die naturelle, frisse look.

Lees ook

Ben je stiekem ook een beetje jaloers op al die vrouwen die er altijd uitzien alsof ze nooit moe zijn? Met in het achterhoofd dat één op de vier Nederlanders kampt met slaapproblemen moet er wel iets zijn waardoor ze er zo fris en fruitig uitzien.

Dat klopt: er is een aantal tips dat je op kunt volgen waarmee je met weinig producten er alsnog voor kunt zorgen dat je de natuurlijke looks van een filmster hebt. Je hebt bijvoorbeeld helemaal geen make-up nodig om er fris uit te zien!

Waarom kiezen voor een naturelle look?

Wanneer je niet vies bent van een felrode lippenstift of een flinke laag foundation vraag je je misschien af waarom een naturelle look zo wordt aangeraden. Het is namelijk niet alleen ideaal voor de vrouwen die ernaar op zoek zijn; je zult zien dat het ook heel passend is wanneer je normaal veel make-up gebruikt. Een van de voordelen van een naturelle look is dat je met veel minder producten alsnog een prachtige basis kunt creëren. Je hebt maar weinig beautyproducten nodig om er schitterend uit te zien. Daarnaast geldt bij naturelle make-up vaak less is more.

Straal meer met minder

Dat betekent dat je meer kunt stralen met minder make-up. Voor veel vrouwen klinkt dat als muziek in de oren. Op die manier ben je namelijk ook nog eens minder tijd kwijt aan je beautyroutine, terwijl je er wel als een klassieke beauty uit blijft zien. Wat opvallend is, is dat 2020 voor veel vrouwen een jaar is geweest om eens te kijken naar die routine. En wat blijkt? Een deel van de Nederlandse dames besloot om helemaal geen make-up meer te dragen! Wat begon als een experiment tijdens de eerste lockdown is uiteindelijk een gewoonte geworden. Natuurlijk hoeft dat ook weer niet, maar kijk eens naar de mogelijkheden om minder make-up te dragen en hoe dat je staat. Wedden dat je het goed kunt hebben? Hieronder lees je meer over hoe je zo’n naturelle look kunt maken met andere producten dan make-up.

Zorg voor de juiste haarverzorging

Wanneer je wilt gaan voor naturelle make-up is het aan te raden om de basis in ieder geval voor elkaar te hebben. Hierbij denken veel mensen vaak alleen aan gezichtsverzorging, terwijl je kapsel een van de meest opvallende details van je hoofd is. Daarom beginnen we eerst over je haar – want zolang je ervoor zorgt dat die basis goed is dan heb je al een fijn begin voor je naturelle look. Veel dames gebruiken tientallen verschillende producten voor hun haar; iets wat je uiteindelijk zeker terug gaat zien in de kwaliteit van je haren.

Flinke boost

Je haar wordt er dof, droog of juist vet van en kan zelfs afbreken door de onjuiste haarproducten. Ga liever voor één product waarvan je weet dat het je haar een flinke boost geeft. Wondermiddel Olaplex is een product waar je beschadigde haar heel blij van wordt. Zelfs wanneer je Olaplex eenmalig gebruikt zul je een groot verschil zien! Je zorgt voor een natuurlijke basis waarmee je uiteindelijk zelf kunt doen wat je wilt. Door het actieve ingrediënt van Olaplex, bis-aminopropyl diglycol dimaleate, wordt je haar permanent hersteld en krijgt het een natuurlijke glans. Ideaal wanneer je niet zoveel tijd aan je coupe wilt besteden maar er wel fashionable uit wilt zien.

Gebruik de juiste crèmes voor je gezicht

Zodra je haar goed zit, kun je met de rest van het gezicht beginnen. Zoals je misschien wel weet kan te veel make-up ervoor zorgen dat je er veel ouder uitziet dan je bent. Je herkent het wellicht wel bij de huid rondom je ogen: na het aanbrengen van concealer zie je de rimpels rondom je ogen veel beter dan je hoopte. Gebruik daarom altijd een goede oogcrème of oogserum voordat je make-up toepast. Kies hierbij voor een hydraterende crème die ervoor zorgt dat je huid niet uitdroogt. Je zult merken dat naarmate je ouder wordt je huid steeds droger wordt. Daarom zijn dit soort crèmes zo belangrijk.

Enkele producten die écht goed zijn

Dat geldt ook voor de rest van je gezicht: ga altijd liever voor een of twee huidproducten die daadwerkelijk goed zijn voor je huid dan constant experimenteren met verschillende producten en merken. Onze tip? Laat bij een dermatoloog of beautycenter je huid checken: daar kunnen zij precies zien hoe je huid in elkaar zit en welke producten je wel of niet nodig hebt. Veel vrouwen kampen bijvoorbeeld met een gevoelige huid of huidproblemen. Ga in zo’n geval altijd voor kwaliteit: La Roche Posay is bijvoorbeeld zo’n merk dat aanbevolen wordt door 90.000 dermatologen. Dat is niet voor niets; verwen jezelf en je huid en je ziet er al stralender uit dan ooit tevoren.

Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook