doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_below_menu_allpages');

Must know: Dít kan er gebeuren als je het corona-vaccin neemt terwijl je fillers hebt

Goed om te weten!
.
vaccinatie

Moderna's COVID-19 vaccinatie zou bijwerkingen kunnen geven bij mensen met fillers in hun gezicht. Dit heeft de FDA (U.S. Food and Drug Administration) laten weten.

Drie proefpersonen die de vaccinatie in de testfase kregen toegediend, kregen zwellingen in hun gezicht of lippen. De overeenkomst? Alle drie bleken fillers te hebben.

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_top_article');

Fillers

Eén persoon was een 46-jarige vrouw die zes maanden eerder fillers voor huidverjonging kreeg. Een ander was een 51-jarige vrouw die dezelfde behandeling twee weken voor de vaccinatie had gehad. De derde persoon kreeg twee dagen na de vaccinatie zwellingen in haar lippen. Ze had vlak voor de vaccinatie lipfillers laten injecteren.

Wat betekent dit concreet?

Volgens dermatoloog Debra Jaliman is de bijwerking erg zeldzaam en goed te behandelen. In alle drie de gevallen verdween de zwelling vanzelf, of werd het met een simpele behandeling verholpen. Het zou volgens allergoloog Purvi Parikh waarschijnlijk een ontstekingsreactie zijn. Volgens hem ligt het niet specifiek aan de COVID-19 vaccinatie, maar kan deze reactie ook voorkomen bij de gewone griep, een verkoudheid of andere vaccinatie. Maar ook als je allergisch bent voor een medicijn. Er moet daarom nog verder onderzoek naar gedaan worden.

Geen reden tot paniek

Heb jij fillers en word je gevaccineerd met Moderna? Geen paniek. Niet iedereen met fillers kreeg de bijwerking. Mocht het je nou wel gebeuren, neem dan contact met je dokter op.

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws