Alles wat we weten over het tweede seizoen van Bridgerton

Wie heeft Bridgerton nog meer in één weekend uitgekeken?

Lees ook

Over populaire series gesproken: hallo Bridgerton. En hallo ronde twee.

Ja, je leest 't goed. Het tweede seizoen is in aantocht! Alles wat je wilt weten over het tweede deel, hebben wij voor je op een rijtje gezet.

Shonda Rhimes zette Bridgerton op de kaart door Julia Quinns populaire boekenreeks te verfilmen en dát was een regelrechte hit. Het verhaal speelt zich af in 1813 in Londen en vult zich met stomende romances, blitse kleerkasten en provocerende schandalen. Heerlijk wegdromen dus. But what about seizoen twee?

Verhaallijn

Nadat Daphne Bridgerton (Phoebe Dynevor) en haar man Simon, de hertog van Hastings (Regé-Jean Page) een kind verwelkomen aan het einde van aflevering 8, verschijnt er een bij in hun raam. De lezers van Julia Quinn weten dat het een knipoog is naar de overleden Bridgerton-patriarch, Edmund, die stierf aan een allergische reactie van een bijensteek en zijn vrouw Violet en hun kinderen achterliet. Het verhaal van zijn overlijden wordt onthuld in de proloog van de tweede Bridgerton-roman, The Viscount Who Loved Me, die zich richt op het oudste kind, Anthony. Anthony (gespeeld door Jonathan Bailey) ontwikkelt een angst voor bijen als gevolg van de vroegtijdige dood van zijn vader. “Omdat het eerste seizoen van Bridgerton losjes gefocust was op het eerste boek in de serie, The Duke and I, is het mogelijk dat het tweede seizoen zich zou concentreren op het vervolg, waardoor het dieper in Anthony's leven zou duiken.”

Toen producent Chris van Dusen werd gevraagd naar het voortzetten van Bridgerton na het eerste seizoen, zei Van Dusen tegen The Wrap: “Het is op dit moment misschien te vroeg om over te praten. Ik heb een plan en een visie in mijn hoofd op succes.” Hij voegde eraan toe: “Het eerste seizoen ging over Daphne en volgde haar relatie, haar liefdesverhaal met Simon. De acht Bridgerton-boeken behandelen steeds een andere broer of zuster van de familie. Ik vind het heerlijk om verhalen en romances te ontdekken voor elke broer of zus van Bridgerton.” Ook vertelde de producent dat hij na het filmen van seizoen twee, het liefst nog zes meer wil laten filmen. Dat belooft wat!

Cast

De cast van Bridgerton is indrukwekkend, dat mag gezegd worden. Echter is voor het tweede seizoen waarschijnlijk geen nieuwe castingronde nodig. Oké, misschien dat de rollen van Edwina en Kate worden vernieuwd. Maar als dat alles is, dan kunnen we daar wel mee leven.

Datum

Het wordt even een passen en meten (in verband met de huidige maatregelen), maar we gokken dat de productie rond maart 2021 van start zal gaan. Daarna is het de vraag wanneer hij voor het grote publiek te zien zal zijn. Maar als we mogen gokken, zou dat in het voorjaar van 2022 zijn. Even geduld dus.

Bron: Harpers Bazaar UK, The Wrap | Beeld: Netflix

Laatste nieuws

Zie ook