doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_below_menu_allpages');

Oei: Makers 'The Crown' en 'Bridgerton' stuiten op hetzelfde probleem

Aha: deze diepere betekenis hebben de juwelen in Bridgerton

Die diamanten zijn er niet alleen om te fonkelen.
juwelen Bridgerton

Er komen heel wat glinsterende sieraden voorbij in de Netflix-hit Bridgerton, maar deze jaloersmakende juweeltjes zijn niet alleen voor de show. Customier Ellen Mirojnick onthult de diepere betekenis achter Daphne Bridgertons sieradenkistje.

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_top_article');

Veelzeggende juwelen

De ruim 7.500 kleurrijke kostuums zijn niet weg te denken uit Bridgerton, maar ook voor de talrijke diamanten die de debutantes dragen is – letterlijk – een glansrol weggelegd. Tiara's, oorbellen en colliers maken in iedere aflevering hun opwachting, met als hoogtepunt de diamanten ketting die prins Frederick cadeau doet aan Daphne Bridgerton – zelf ook diamond of the first water genoemd.

Volgens Ellen Mirojnick, kostuumontwerper van de show, zijn het niet simpelweg accessoires die de weelde van de achttiende-eeuwse adel moeten weerspiegelen. De diamanten en edelstenen laten ook zien hoe hoofdpersoon Daphne Bridgerton de sociale ladder beklimt.

Diepere betekenis

Daphne draagt vooral kleine, subtiele kettinkjes wanneer ze haar intrede doet op de huwelijksmarkt. Volgens Mirojnick past dat het beste bij haar 'verfijnde en elegante' personage. De juwelen worden stapje voor stapje wel iets opvallender, maar ze blijven bescheiden. Wanneer prins Frederick de oudste Bridgerton-dochter een joekel van een diamanten ketting cadeau geeft, blijkt al meteen dat dit geen goede match is. "Die ketting is het andere uiterste", legt Mirojnick uit. In een dramatische scène doet Daphne het pronkstuk af, waarna we hem niet meer terugzien in de serie. Net als de prins, overigens.

De Featherington-zussen, die in tegenstelling tot Daphne altijd een beetje buiten de boot vallen, dragen juist wat grovere stukken. "Hun stijl en juwelen zijn Versace-esque", vertelt de customier, verwijzend naar de kleurrijke ontwerpen van het modehuis. "Ze zijn iets te veel opgesmukt, maar wel met een stijlvol randje." De jongste dochter, Penelope, draagt vaak sieraden met vlinder- of bloemenpatronen, die haar jeugdige leeftijd moeten benadrukken.

Logee Marina Thompson draagt een eenvoudige hanger met een centrale steen. Een zogenoemd 'oog' is volgens de kostuumontwerpster 'van grote betekenis.' "Vrouwen droegen een oog wanneer ze niet bij hun lief in de buurt waren, maar hem wel in hun hart droegen." Als de bezoekers van alle bals dus een beetje opgelet zouden hebben, hadden ze kunnen weten dat de mysterieuze Marina al bezet was.

Eloise, het mondige zusje van Daphne, wordt daarentegen zelden gezien met een glimmend accessoire. De intelligente jongedame zet zich af tegen de huwelijksmarkt en is volgens Mirojnick dan ook 'niet iemand die sieraden draagt'.

Lady Danbury, tot slot, komt steevast ten tonele met echte killer pieces. "Ze is een onafhankelijke vrouw, met haar eigen leven. Haar juwelen zijn sterk en massief. Er is niets luchtigs of romantisch aan."

Mocht je in afwachting van seizoen twee de eerste afleveringen van Bridgerton nog eens op herhaling zetten, dan weet je waar je op moet letten.

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws