Queen bevestigt: prins Harry en Meghan werken niet meer voor koningshuis

De twee keren officieel niet meer terug als royals.

Lees ook

Prins Harry en zijn vrouw Meghan Markle hebben de knoop nu officieel doorgehakt. Het komt waarschijnlijk niet als een verrassing, maar zij hebben afstand gedaan van het Britse koningshuis. Queen Elizabeth bevestigt vandaag aan Britse media dat het koppel nooit meer werkzaamheden zal uitvoeren voor de koninklijke familie.

Royal-af

Koningin Elizabeth laat vandaag aan Britse media weten dat haar kleinzoon Harry en Meghan niet zullen “doorgaan met de verantwoordelijkheden en plichten die horen bij een leven in dienst van het volk”. Daarmee neemt het stel niet alleen afstand van hun koninklijke werkzaamheden, maar ze verliezen ook nog eens hun laatste officiële titels, hun militaire erebenoemingen en koninklijke beschermheerschap. De taken van het stel worden verdeeld over andere leden van de royal family.

Niet alleen wij zijn verdrietig dat onze favoriete royals nu royal-af zijn, ook Buckingham Palace laat weten dat het even slikken is. In een verklaring laat het paleis weten dat “iedereen bedroefd is om dit besluit” en dat Harry en Meghan “zeer geliefde leden van de familie blijven”. Awh!

Miljoenendeals

De Queen heeft de afgelopen tijd verschillende gesprekken gehad met haar kleinzoon over zijn rol in de familie. Hieruit bleek dat de wensen van Harry en Meghan niet te rijmen zijn met de verantwoordelijkheden en plichten die gepaard gaan met de taken van de werkende leden van het Britse koningshuis.

De beslissing van Harry en Meghan komt zeker niet uit de lucht vallen. Zij legden vorig jaar maart al hun taken neer als senior royals en staken samen met zoontje Archie niet veel later de oceaan over naar Canada en de Verenigde Staten. Hier hebben ze ondertussen miljoenendeals gesloten met Spotify en Netflix, dus uit de spotlights zijn ze zeker niet.

Bron: NOS | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook