Brengt deze rechtszaak prins Andrew opnieuw in het nauw?

De kans is groot dat ze ook verhalen over Andrew uit de doeken zal doen in de rechtbank.

Lees ook

Dat de Britse prins Andrew hét zwarte schaap van de koninklijke familie is, moge duidelijk zijn. Maar déze getuige kan 'm nog een stapje verder in het nauw brengen.

Virginia Giuffre, de vermeende seksslavin van misbruikmiljardair Jeffrey Epstein, zal vermoedelijk getuigen in het proces tegen Epsteins rechterhand Ghislaine Maxwell.

V.l.n.r: prins Andrew, Virginia Giuffre, Ghislaine Maxwell

Nog een paar maanden en dan moet Ghislaine Maxwell zich in de rechtbank verantwoorden voor haar vermeende wandaden. De socialite wordt verdacht van het ronselen van minderjarige meisjes voor seks met Jeffrey Epstein en diens entourage. Ook wordt ze gezien als zijn rechterhand. Een zaak waarbij de Britse prins betrokken is. Eerdergenoemde Giuffre claimt drie keer onder dwang seks te hebben gehad met Andrew. Uit rechtbankdocumenten – die in handen zijn van de Britse krant – blijkt namelijk dat een foto van de hertog en Giuffre in Epsteins huis is opgevraagd als bewijsstuk. En mocht dit zo zijn, dat ze haar opwachting zal maken als getuige in het gehele Maxwell proces, “dan is het aannemelijk dat ze haar claims over Andrew onder ede moet toelichten”. De royal beerput wordt dan alsmaar verder geopend en daar is hij (en de Queen) vast niet blij mee..

Het zou de zoveelste tegenslag voor Andrew zijn, die in 2019 een stap terugdeed uit het openbare koninklijke leven na zijn desastreus verlopen interview met BBC Newsnight. De hertog sprak met de BBC over zijn vriendschap met Epstein en ontkende daarin dat hij seks had gehad met de minderjarige vrouwen die de inmiddels overleden Amerikaan aan hem zou hebben voorgesteld. De ’bewijzen’ die de prins daarvoor aanleverde, werden door de vele kijkers als ongeloofwaardig beschouwd. Ook de FBI heeft de prins al een tijdje in het vizier. De Amerikaanse politiedienst wil maar wat graag dat hij meewerkt aan hun onderzoek naar Epstein en Maxwell. De hertog zou tot nu toe geen gehoor hebben gegeven aan de oproepen van de FBI om te komen praten. Zelf blijft hij beweren dat hij dat wel degelijk heeft gedaan. Overigens heeft Andrew altijd beweerd dat hij Virginia niet kent. De prins ontkent dan ook alle aantijgingen aan zijn adres. Ook bij het veelbesproken kiekje zet hij openlijk zijn vraagtekens. “Niemand kan bewijzen of die foto is bewerkt, maar ik kan me niet herinneren dat die ooit is gemaakt”, aldus de hertog. Hmmm?

Andrew was goed bevriend met Jeffrey Epstein, de Amerikaanse miljardair en zedendelinquent die vorig jaar zelfmoord pleegde in zijn cel. Hij zat vast wegens seksueel misbruik van minderjarigen en mensenhandel. Daarvoor was Epstein in 2005 al veroordeeld, maar Andrew was zo dom om contact met hem te blijven houden, van zijn jets en gulheid te blijven profiteren en hem uit te nodigen voor feesten op koninklijke landhuizen, inclusief zeer jonge vrouwen. Andrew beweert dat hij geen idee had wat er gaande was bij de man bij wie hij frequent logeerde.

Rust ons echter één vraag voor Her Majesty: ontneemt u uw lievelingszoon dan ook al zijn eretitels? Net zoals u deed bij prins Harry?

Bron: BBC, Telegraaf, HLN | Beeld: BrunoPress, BBC

Laatste nieuws

Zie ook