doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_below_menu_allpages');

Meer of überhaupt groen in je badkamer? Zó doe je dat!

Inclusief tips om succesvol je badkamer groener te maken.
Nivea x Plant Mom

In deze periode is een heerlijk zen-moment meer dan welkom.

Samen met PLANT MOM Amsterdam, dé expert op gebied van binnenplanten, maakte NIVEA een handige gids waarmee je je badkamer in een handomdraai een natuurlijk tintje geeft. Van design en styling tips met de mooiste binnenplanten, tot coaching bij de verzorging ervan. We helpen je om al het goede van groen in huis te halen.

De beste binnenplanten voor in de badkamer

  • Calathea: Vooral bekend om de opvallende bladvormen en kleurrijke patronen. De Calathea is heel geschikt voor de badkamer omdat ze van een schaduwrijke, vochtige omgeving houdt. De Calathea groeit van oorsprong in het tropische Zuid-Amerika.
  • Varens: De oudste plant ter wereld. Ook varens zijn echte schaduwplanten die goed gedijen in een vochtige omgeving, perfect voor in de badkamer dus. Ze zijn hartstikke onderhoudsvriendelijk en je kunt kiezen uit allerlei varianten.
  • Nepenthes: Dol op helder licht en een vochtige omgeving. De Nepenthes is een vleesetende plant dus muggen en spinnetjes pas op! Het zijn gewoonlijk hangplanten met prachtige bloemen die eruitzien als kelken. Hiermee geef je jouw badkamer een lekker tropisch tintje.
doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_top_article');

Dit is wat een plant in je badkamer doet

Looks: Een plant in de badkamer frist de hele ruimte op. De organische vormen, het heldere groen van de bladeren en het feit dat je iets wat geassocieerd wordt met buiten naar binnen haalt, geeft de ruimte een natuurlijke uitstraling.

Luchtkwaliteit: Planten zuiveren de lucht. Ze kunnen iets buitengewoons (ook binnen!) met hun bladeren: die zetten namelijk bepaalde ongezonde stoffen om in zuurstof. Zo ben jij dus niet het enige wat lekker verfrist in je badkamer.

Zo plaats je die plant in de badkamer

Staan

Een lage, volle plant zoals een bostonvaren of machovaren ziet er heel goed uit op de grond naast de douche of badkuip. De plant profiteert optimaal van het vocht in de lucht en jij hebt er minimaal onderhoud aan.

Hangen

Een plant aan de douchekop kan geweldig zijn voor waterminnende planten die graag vochtig blijven zoals Nepthenes. En met een verticale hanger bevestig je gemakkelijk een hangende plant zoals de philodendron scandens aan de muur. Instant oase!

Groot

Als je de ruimte en het licht hebt, GO BIG! Hoge palmen, strelitzia's en de meeste grotere palmen houden van een vochtige (en lichte) omgeving.

Klein

Meerdere kleine planten in de badkamer frissen de hele ruimte op. Ze hoeven niet veel plaats in te nemen om echt iets toe te kunnen voegen aan het design.

Laatste nieuws