doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_below_menu_allpages');

Zo kun je elk (oven)gerecht aanpassen voor de airfryer

Koken met de airfryer gaat vaak een stuk sneller.
airfryer

Aardappels of groenten bakken in de oven? Dan ben je al snel dertig of veertig minuten verder.

In de airfryer gaat dit een stuk sneller, maar hoe pas je ovenrecepten nu precies aan zodat ze ook goed gaar uit de airfryer komen?

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_top_article');

Lagere temperatuur

Allereerst is het belangrijk om te weten dat je de temperatuur van de airfryer lager moet instellen dan de genoemde oventemperatuur. Staat er bijvoorbeeld in een recept dat je iets in de oven moet bakken op 200°C, dan is het voldoende om de airfryer voor te verwarmen op 180°C. Ga uit van 10 tot 20 graden minder warm dan de genoemde oventemperatuur. Zetmeelrijke groenten en aardappelen houden van een hogere temperatuur dan bijvoorbeeld (vlees)snacks.

Kortere baktijd

Ook de baktijd moet je aanpassen als je een ovengerecht in de airfryer wilt bereiden. Je kunt gerust uitgaan van de helft van de genoemde oventijd. Moet je een appelflap 20 minuten bakken in de oven volgens het recept? Dan volstaat 10 minuten in de airfryer vaak al. Dit is een goede vuistregel. Je kunt de hapjes in de airfryer immers altijd nog wat langer bakken als ze toch niet helemaal gaar zijn, maar als ze eenmaal aangebrand zijn is het een ander verhaal…

Frituurpan naar airfryer

Een ovengerecht kun je dus sneller en op lagere temperatuur bakken in de airfryer. Maar hoe zit het met etenswaar dat je normaal in de frituurpan klaarmaakt? Dan duurt het vaak juist wat langer in de airfryer. Kies voor een hoge temperatuur en stel de airfryer eerst in op de tijd die ook staat vermeld in het frituurrecept. Kijk daarna of de hapjes al gaar zijn, of dat je nog een paar minuten door moet bakken. Blijft het allemaal een beetje bleek? Smeer de etenswaren dan eerst goed in met olie of bakspray. Daardoor zal het sneller gaar worden en knapperiger uit de airfryer komen.

doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws