@media (max-width: 679px){#fig-6170ee1aa52a7 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6170ee1aa52a7 img{#fig-6170ee1aa52a7 img.lazyloading{width: 65px;height: 65px;}}@media (min-width: 680px)#fig-6170ee1aa52a7 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6170ee1aa52a7 img{#fig-6170ee1aa52a7 img.lazyloading{width: 65px;height: 65px;}}

Met dit recept staat een lekkere tiramisu in no time op tafel

Let's rock & roll: zo maak je verrukkelijke california rolls

Ooit ontstaan als street food, inmiddels een delicatesse. Eet jij je ook (bijna) arm aan afhaalsushi?
@media (max-width: 679px){#fig-6170ee1aa62c0 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6170ee1aa62c0 img{#fig-6170ee1aa62c0 img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-6170ee1aa62c0 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6170ee1aa62c0 img{#fig-6170ee1aa62c0 img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-6170ee1aa62c0 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6170ee1aa62c0 img{#fig-6170ee1aa62c0 img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-6170ee1aa62c0 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6170ee1aa62c0 img{#fig-6170ee1aa62c0 img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}California rolls recept

Ooit ontstaan als street food, inmiddels een delicatesse. Eet jij je ook (bijna) arm aan afhaalsushi? Dan is het de hoogste tijd voor een lesje sushi rollen met tv-kok Jeroen Meus. Let’s rock and roll!

Jeroen Meus (43) is een BB’er, een Bekende Belg. De tv-kok staat met zijn programma ‘Dagelijkse kost’ op het menu van vele Vlamingen, en ook steeds meer Nederlanders smullen van zijn recepten. Hij maakt het mensen graag naar de zin. Jeroen: “Koken is de ultieme vorm van pleasen."

California roll

INGREDIËNTEN

• 500 g sushirijst

• 2 tl zout

• 8 el sushiazijn

• 240 g krabvlees

• 1 el mayonaise

• 1 el ketchup

• whisky

• sap van ¼ citroen

• 1 avocado

• 1 zakje krokante uitjes

• 1 potje viseitjes

• 4 norivellen

• wasabi

• sojasaus

• gepekelde gember

• cayennepeper

@media (max-width: 680px){#fig-6170ee1aa715b img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6170ee1aa715b img{#fig-6170ee1aa715b img.lazyloading{width: 624px;height: 0px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-6170ee1aa715b img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6170ee1aa715b img{#fig-6170ee1aa715b img.lazyloading{width: 980px;height: 0px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-6170ee1aa715b img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6170ee1aa715b img{#fig-6170ee1aa715b img.lazyloading{width: 1272px;height: 0px;}}
  1. Spoel de sushirijst een paar keer tot het water helder is. Doe de rijst in een kookpot met 7,5 deciliter water en laat garen op een matig vuur zonder deksel.
  2. Los het zout op in de sushiazijn. Stort de rijst in een grote schaal en doe er de sushiazijn bij. Meng voorzichtig. Zorg dat de rijst zo snel mogelijk afkoelt.
  3. Laat de krab uitlekken. Meng de mayonaise met ketchup en een klein scheutje whisky. Doe er het citroensap bij en kruid met cayennepeper. Meng de krab erdoor. Snijd de avocado in fijne plakjes. Leg de krokante uitjes op een ovenplaat.
  4. Doe wat koud water in een kom. Leg een norivel met de glanzende kant naar boven op het werkblad. Bevochtig je handen met koud water en verdeel een dunne laag rijst over het norivel. Draai het vel met de rijst om en leg een streep krab in het midden. Bedek met plakjes avocado. Smeer wat wasabi op de bovenste rand van het vel en rol het dicht van onder naar boven. Maak de andere rollen op dezelfde manier; haal er twee door de krokante uitjes en de andere twee niet. Snijd de rollen in plakken. Leg wat viseitjes op de sushi zonder uitjes. Serveer de California rolls met extra wasabi, sojasaus en gepekelde gember.

Laatste nieuws