doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_below_menu_allpages');
@media (max-width: 679px){#fig-60d0045890159 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-60d0045890159 img{#fig-60d0045890159 img.lazyloading{width: 65px;height: 65px;}}@media (min-width: 680px)#fig-60d0045890159 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-60d0045890159 img{#fig-60d0045890159 img.lazyloading{width: 65px;height: 65px;}}

Royal recept: z├│ bakken ze pannenkoeken in Buckingham Palace

Met dit recept staat een lekkere tiramisu in no time op tafel

Een taart waar iedereen van kan snoepen. Buon appetito!
@media (max-width: 679px){#fig-60d0045890d74 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-60d0045890d74 img{#fig-60d0045890d74 img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-60d0045890d74 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-60d0045890d74 img{#fig-60d0045890d74 img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-60d0045890d74 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-60d0045890d74 img{#fig-60d0045890d74 img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-60d0045890d74 img.lazyloading{background: #eee;}#fig-60d0045890d74 img{#fig-60d0045890d74 img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}recept van tirumisu

Tiramisu uit eigen keuken smaakt altijd veel lekkerder dan wanneer je dit kant-en-klaar koopt.

Met dit recept maak je een tiramisutaart zonder ei en alcohol. Het enige wat je nodig hebt zijn lange vingers, rietsuiker, mascarpone, slagroom, vanille-extract en uiteraard koffie. We vertellen je hoe je dit makkelijke recept maakt!

Boodschappenlijstje

  • 24 lange vingers
  • 85 gram rietsuiker
  • 250 gram mascarpone
  • 300 milliliter volle slagroom
  • 300 milliliter sterke koffie, afgekoeld
  • 2 gram vanille-extract
  • Ongezoete cacaopoeder
doDisplay('div-gpt-ad-BeauNL_in-content_middle_article');

Hoe maak je 't?

Zet espressokoffie en laat deze afkoelen.

Pak een middelgrote kom en doe hier de mascarpone in. Klop de mascarpone met 3 eetlepels volle slagroom tot een gladde massa. Zet het mengsel in de koelkast.

Pak een andere kom en doe hier de volle slagroom in. Voeg hier het vanille-extract en het rietsuiker aan toe en klop dit goed door elkaar. Het is de bedoeling dat er kleine punten ontstaan. Voeg daarna de mascarpone van de vorige stap in de kom en mix dit ook door elkaar. Zet het mengsel in de koelkast.

Pak een springvorm van 20 cm en vet hem lichtjes in met boter. Druk daarna het bakpapier tegen de zijkanten.

Snijd de lange vingers om ze passend te maken. Dompel de lange vingers in de koude koffie. Bedek de bodem van de springvorm met lange vingers.

Verdeel de helft van de mascarponecrème gelijkmatig over de onderste laag vingers.

Herhaal de vorige stappen om een nieuwe laag te maken. Probeer een stevige laag te krijgen en strijk deze goed recht.

Zet de taart voor drie uur in de koelkast. Haal daarna de springvorm eraf en trek zachtjes het bakpapier van de zijkanten. Maak de zijkanten glad met een mes.

Bestrooi de taart met ongezoete cacaopoeder vlak voordat je deze gaat serveren. Tip: tiramisu is nog lekkerder wanneer je het een dag van tevoren maakt.

Laatste nieuws