Netflix komt met nieuwe royal serie over Bridgerton-personage

Er is meer royal (liefdesdrama) in de maak.

Lees ook

Royal drama doet het goed op Netflix, dus een koninklijke spin-off van het immens populaire Bridgerton was te verwachten. De streamingsdienst heeft een nieuwe serie aangekondigd die dieper in het leven duikt van de jonge koningin Charlotte.

Queen Charlotte

Queen Charlotte heeft écht bestaan en werd in Bridgerton grandioos neergezet door Golda Rosheuvel. In een nog naamloze nieuwe serie gaat Netflix verder in op de 'opkomst en het liefdesleven' van deze koningin. Ook twee (fictieve) Bridgerton-personages zullen hun opwachting maken in de nieuwe show. Naar verluidt krijgen we de jonge jaren van matriarchen Violet Bridgerton en Lady Danbury te zien.

Wat ook veel goeds belooft, is dat de spin-off door niemand minder dan Grey's Anatomy-producer Shonda Rimes wordt geschreven. Zij was ook al het brein achter de originele serie, die op haar beurt weer op de gelijknamige boekenreeks van de Amerikaanse Julia Quinn is gebaseerd.

“Ik ben enthousiast dat deze nieuwe reeks het verhaal van Queen Charlotte en de wereld van Bridgerton verder zal uitbreiden”, liet Bela Bajaria van Netflix weten. “Shonda en haar team bouwen het Bridgerton-universum zorgvuldig verder uit, zodat ze de fans dezelfde kwaliteit kunnen blijven bieden die ze van hen gewend zijn.”

Grote rollen

Aangezien de spin-off over een jongere Queen Charlotte zal gaan, is het waarschijnlijk dat we de iconische Golda niet terug zullen zien in de nieuwe serie. Wie deze eer krijgt, is nog niet bekend. Ook weten we nog niet wie een jonge Violet Bridgerton en een jonge Lady Danbury gaan spelen, of wanneer we de serie überhaupt te zien zullen krijgen.

Momenteel wachten we vol spanning op een releasedatum van het nieuwe seizoen van The Crown, een nieuwe serie over keizerin Sisi én de aangekondigde seizoenen van Bridgerton. Dat wordt binnenkort héél veel popcorn en ijs wegwerken achter de beeldbuis.

Bron: Grazia | Beeld: Bridgerton

Laatste nieuws

Zie ook