Déze landen hebben een plek in de finale van het Eurovisie Songfestival bemachtigd 

Staat jouw favoriet zaterdag in de finale?

Lees ook

De eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival vond vandaag dan eindelijk plaats in Ahoy Rotterdam. Zoals gewoonlijk was het een prachtig spektakel, maar helaas konden niet alle zestien deelnemende landen door naar de grande finale.

Finale

Hoera! Voor de landen: Noorwegen, Israel, Rusland, Azerbaijan, Malta, Litouwen, Cyprus, Zweden, België en Oekraïne, want zij wisten allemaal een plekje in de finale, die aanstaande zaterdag plaatsvindt, te bemachtigen.

De landen die het helaas niet gered hebben zijn: Australië, Kroatië, Ierland, Roemenië, Slovenië en Noord-Macedonië.

Tweede halve finale

Aanstaande donderdag is het de beurt aan de landen: San Marino, Estland, Tsjechië, Griekenland, Oostenrijk, Polen, Moldavië, IJsland, Servië, Georgië, Albanië, Portugal, Bulgarije, Finland, Letland, Zwitserland en Denemarken. Van deze zeventien deelnemende landen gaan slechts tien door naar de grote finale. Spannend!

Omdat Nederland dit jaar de host is van het Eurovisie Songfestival, hoeft Jeangu Macrooy met het nummer Birth Of A New Age nog niet zijn best te doen tijdens een halve finale. Hij is namelijk al verzekerd van een plekje in de grande finale. Andere landen die al een plek in de finale hebben bemachtigd zijn: Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk.

We zijn benieuwd hoe Nederland het zaterdag doet!

Beeld: BrunoPress | Video: YouTube

Laatste nieuws

Zie ook