Wat zwangere royals nooit tegen de Queen mogen zeggen

Prinses Beatrice moet daarom op dit moment extra goed opletten.

Lees ook

Dat je in het bijzijn van de Queen op je woorden moet letten, snappen we. Maar dat vooral zwangere royals hun woordkeuze goed moeten overwegen, is nieuw voor ons.

Royal baby’s

Zwangere royals: de Queen heeft er de afgelopen tien jaar veel om zich heen gehad. Tussen december 2010 en vorige week heeft koningin Elizabeth elf achterkleinkinderen mogen verwelkomen, en prinses Beatrice maakte onlangs bekend dat nummer twaalf onderweg is. Maar wanneer deze royal moms-to-be op de thee komen in Buckingham Palace om over hun zwangerschap te babbelen, moeten ze wel goed in de gaten houden wat ze precies zeggen.

In the family way

De Queen – die toch tot een generatie behoort waarin er niet openlijk over zwangerschap werd gesproken – zou het woord pregnant, 'zwanger', zelfs een beetje vulgair vinden. Volgens royal insiders mag het woord dan ook niet in de mond genomen worden in het bijzijn van Hare Majesteit. Opletten dus, Bea!

Hoe hebben hertogin Kate, prinses Eugenie, Zara Tindall en al die andere moeders dan aan de Queen moeten vertellen dat ze zwanger waren? Blijkbaar hoort Elizabeth graag dat iemand in the family way is, een Engelse uitdrukking om heel netjes te zeggen dat er, nou ja, gezinsuitbreiding op komst is. En in de officiële aankondigingen van de koninklijke familie wordt simpelweg vermeld dat iemand 'een baby verwacht.'

Een tikkeltje ouderwets, misschien, maar een bepaald woord verbannen kan natuurlijk gewoon als je Queen bent. Net als dat ook knoflook onder geen beding is toegestaan in de koninklijke keuken en Elizabeth haar vrouwelijke familieleden liever niet in denim ziet: royal regeltjes zijn er in alle vormen en maten.

Bron: Marie Claire UK | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook