‘Jill Biden neemt Melania Trump op de hak met outfitkeuze’

De first lady en de president bezoeken dit weekend het Verenigd Koninkrijk.

De Bidens zijn dit weekend voor het eerst samen als president & first lady op bezoek in het buitenland. Dr. Jill Biden trapt af met een veelzeggende kledingkeuze: “Is dit nou een niet-zo-subtiele reactie op haar voorganger?”

LOVE

Jill en Joe Biden zijn dit weekend in het Verenigd Koninkrijk en ontmoetten gisteren de Britse premier Boris Johnson en zijn kersverse echtgenote Carrie. Het internet was meteen in rep en roer toen de eerste kiekjes van deze meeting online verschenen en wel door het jasje van Jill, waarop in koeienletters LOVE was te lezen.

Het jasje van dr. Jill Biden. Beeld: Brunopress.

Volgens velen is het een verwijzing naar een beruchte jas die Jills voorganger, Melania Trump, ooit droeg. Daarop stond in niet te missen letters 'I really don't care, do u?' geschreven.

Mels jas werd destijds 'de slechtste kledingkeuze in de geschiedenis van de Amerikaanse politiek ooit' genoemd, omdat ze het jackje droeg naar een opvangcentrum voor kinderen van migranten die gescheiden waren van hun ouders. En om dan als first lady in grote letters te laten weten dat het je helemaal niets kan schelen, dat ligt natuurlijk gevoelig. Melania beweerde later dat de boodschap bedoeld was voor de linkse media, maar zelfs haar supporters vonden dat ze de jas beter op een ander moment aan had kunnen trekken.

Simpele boodschap

En wat Jill Biden met haar statement jas wil zeggen? Desgevraagd antwoordde de first lady dat 'liefde' de Amerikaanse aanpak is op de G7-top die komende dagen plaatsvindt. “We nemen liefde mee vanuit Amerika”, zo licht ze zelf haar outfit toe. En dat kun je inderdaad opvatten als een teken dat ze het héél anders wil doen dan Melania. Mode met een message!

Tea with the Queen

Waar we ook naar uitkijken, is de outfit die Jill komende zondag aantrekt. Op 13 juni brengen de Bidens namelijk een bezoekje aan de Queen op Windsor Castle. Een gelegenheid waarvoor heel wat first ladies in de loop der jaren hun designjaponnen uit hun garderobe hebben gehaald en waarbij modegeschiedenis is geschreven. To be continued!

Bron: Grazia UK | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws