Prinses Beatrix ontslagen uit ziekenhuis na ooroperatie

Na een nachtje in het ziekenhuis te hebben gelegen, mag de prinses weer naar huis.

Prinses Beatrix werd gisteren aan haar linkeroor geopereerd in het Leids Universitair Medisch Centrum. De prinses moest vervolgens een nachtje in het LUMC verblijven, maar is inmiddels ontslagen uit het ziekenhuis. Dat bevestigt een Rijksvoorlichtingsdienst-woordvoerder.

Ooroperatie

Prinses Beatrix werd afgelopen vrijdag aan haar linkeroor geopereerd in het ziekenhuis in Leiden. De voormalig vorstin had een cholesteatoom, een hardnekkige vorm van chronische middenoorontsteking. Hierbij tasten ontstekingscellen de botjes in het middenoor aan, wat tot gehoorverlies kan leiden.

Het is niet de eerste keer dat de moeder van koning Willem-Alexander onder het mes gaat. Zo werd ze in 1997 al eerder aan haar linkeroor geopereerd voor de ontsteking. Ook werd de prinses in 2005 aan haar linkerknie en in 2016 aan haar rechterknie geopereerd.

Nieuwe liefde?

Beatrix is nog steeds behoorlijk actief. Zo hielp de 83-jarige prinses onlangs nog mee met het onderhoud van de tuin van het Thomashuis in Maartensdijk.

En als we Duitse media mogen geloven is Beatrix ook weer actief in de liefde. Zo meldde het blad Freizeit Heute onlangs op de cover dat een Duitse man het hart van de Nederlandse prinses wist te veroveren. Het zou gaan om 'een heer van adellijke afkomst' die al meerdere keren naar Drakensteyn is afgereisd om Beatrix te bezoeken.

Hoewel we dit nieuws vooralsnog met een korreltje zout nemen, zou dit tijdschrift in het verleden wél hebben bewezen betrouwbare bronnen te kennen in de adellijke kringen. Dus wie weet!

Bron: Nu.nl | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws