Waarom je je make-up kwasten regelmatig moet reinigen

Als je dagelijks make-up draagt, is het belangrijk om de producten die je gebruikt regelmatig schoon te maken.

Lees ook

Goede tools zijn het halve werk en dat is iets wat absoluut ook voor make-up betekent.

Met een selectie kwasten in huis zorg je ervoor dat je make-up altijd mooi aanbrengt. Althans, als je je make-up kwasten wast! Hieronder delen we vier redenen waarom je je kwasten dit weekend nog moet wassen.

1. Make-up kwasten worden vies

Grote kans dat je make-up kwasten onder andere gebruikt om vloeibare producten zoals foundation of concealer aan te brengen. Je kunt je vast wel voorstellen dat make-up kwasten vervolgens veel bacteriën aantrekken. Bacteriën die je continu op je gezicht smeert als je niet je kwasten reinigt. Vooral om deze reden is het wassen erg belangrijk.

2. Kwasten zijn een investering

Goede kwasten kosten nu eenmaal meer geld. Daartegenover staat wel dat de kwasten écht jaren meegaan, maar dan moet je er wel goed voor zorgen. Was de tools daarom het liefst eens per week met een milde shampoo of babyshampoo. Een designertas gooi toch ook niet in de hoek van je kamer?

3. Make-up brengt beter aan

Schone kwasten brengen make-up beter aan, omdat het niet vol bacteriën en oude make-up van de dagen (of weken…) daarvoor zit. Een schone pincet epileert ook beter toch? Hetzelfde geldt voor je kwasten.

4. Het kost niet veel tijd of geld

Iedereen heeft iedere week wel tien minuten over om dit beautyklusje te klaren. Houd de haren van de kwasten onder lauwwarm water, doe een druppel (baby)shampoo in de handpalm, maak de haren vervolgens schoon, spoel de kwasten af en laat drogen op een handdoek. Kind kan de was doen!

Stappenplan:

In dit onderstaand rijtje wordt uitgelegd hoe je het beste kunt beginnen. Voordat je begint: houd je penselen altijd naar beneden gericht, zo gaan je penselen langer mee en voorkom je dat de haartjes loslaten van de steel.

1. Spoel wat kwasten om met warm water (grote kwasten per stuk, kleine per twee of drie);

2. Haal ze door de cleanser, zodat je kwasten goed met de cleanser besmeerd zijn;

3. Maak de kwasten weer nat met warm water;

4. Maak met de kwasten rondjes over je hand om overtollig vuil eruit te krijgen;

5. Spoel weer even met water;

6. Dep de kwasten droog met een handdoek;

7. Gebruik je sponsjes? Dat werkt precies hetzelfde als met de kwastjes;

8. Als je de kwastjes wilt laten drogen, kun je ze in een beetje wc-papier rollen. Dan blijven de haartjes mooi strak;

9. Leg ze daarna verpakt en wel op een handdoek, een beetje schuin, zodat het water geen kans krijgt om naar de steel te lopen.

Herhaal dit wekelijks. Succes!

Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook