Dit zeggen prins William en prins Harry over het standbeeld van prinses Diana

De broers waren weer samen op pad.

Royal fans halen opgelucht adem: de langverwachte hereniging van prins William en prins Harry is goed verlopen en de broers kwamen zelfs met een emotioneel gezamenlijk statement.

Standbeeld Diana

Op de zestigste geboortedag van prinses Diana hebben prins William en prins Harry samen een standbeeld van hun moeder onthuld. Een moment waar lang naar werd uitgekeken, niet alleen omdat veel mensen benieuwd waren hoe de prinses van Wales er in brons uit zou zien (de opdracht voor het standbeeld werd al vier jaar geleden gegeven!), maar ook omdat dit het eerste gezamenlijke optreden was van de broers sinds hun breed uitgemeten familievete is begonnen.

Er was maar een klein gezelschap aanwezig bij de onthulling in de tuin van Kensington Palace, maar als we de kiekjes mogen geloven, is alles goed verlopen. Het standbeeld staat, de speciaal aangelegde tuin ligt er mooi bij en Wills en Harry zijn elkaar niet in de haren gevlogen.

Beeld: Brunopress

Gezamenlijk statement

Dat de prinsen hun onenigheid opzij hebben geschoven en de nagedachtenis aan hun moeder voorop hebben gesteld, blijkt ook uit een hartverwarmend gezamenlijk statement dat de Harry en William donderdag op social media plaatsen.

“Vandaag, op wat de 60ste verjaardag van onze moeder zou zijn geweest, herdenken wij haar liefde, kracht en karakter – eigenschappen waarmee ze over de hele wereld een voorbeeldfunctie kon vervullen, ontelbare levens ten goede kon veranderen.

Iedere dag zouden we willen dat ze nog bij ons was, en we hopen dat dit standbeeld voor altijd zal worden gezien als een symbool van haar leven en haar nalatenschap.

Dank aan Ian Rank-Broadley, Pip Morrison en hun teams voor hun uitzonderlijke werk, aan de vrienden en donateurs die dit mogelijk maakten, en aan iedereen over de hele wereld die de herinnering aan onze moeder levend houdt.”

Karakter en compassie

Ook vanuit Kensington Palace kwam er nog een statement van de prinsen, dat wat meer in detail ging over het beeld zelf. Want wat willen de outfit van Diana en de kinderen rondom haar beeltenis precies vertellen?

“Het standbeeld hoopt de warmte, elegantie en energie van Diana, prinses van Wales, te weerspiegelen, net als haar werk en de invloed die ze op zoveel mensen heeft gehad”, luidt de officiële verklaring.

“De beeltenis en de stijlkeuze zijn gebaseerd op de laatste periode van haar leven, waarin ze meer vertrouwen kreeg in haar rol als ambassadeur voor humanitaire doelen, en we hopen haar karakter en compassie over te brengen.”

Beeld: Brunopress

Bron: Instagram, Hello | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws