Koning Willem-Alexander en koningin Máxima krijgen kritiek uit onverwachte hoek

André Rieu is niet te spreken over de timing van de fotosessie en de vakantie van de Oranjes.

De laatste vakantie leverde een flinke deuk in het imago van het koninklijk gezin op, en ook nu kunnen de Oranjes niet zonder kritiek aan hun reis beginnen.

Naar Griekenland

“Even eruit, even een andere omgeving, even rust. We kijken gewoon naar wat de mogelijkheden zijn”, zo omschreef koning Willem-Alexander zijn zomervakantie tijdens het fotomoment afgelopen vrijdag. Inmiddels is het gezin vertrokken naar Griekenland – een reis waarvoor ze in het najaar flink onder vuur kwamen te liggen en die nu wederom niet bij iedereen in goede aarde valt.

Volgens velen is de timing van hun vakantie, een dag na het overlijden van Peter R. de Vries en tijdens de watersnoodramp in Limburg, behoorlijk pijnlijk. Ook violist en orkestleider André Rieu vindt het onbegrijpelijk dat het koningspaar nu vakantie gaat vieren, zo laat hij weten aan Shownieuws.

Handje helpen

Het klopt dat de Belgische en Luxemburgse royals het anders aanpakken: zij bezochten meerdere keren, met het water tot aan de knieën, de getroffen gebieden in hun landen. Ook Willem-Alexander en Máxima trokken de kaplaarzen aan om de bewoners van Valkenburg een hart onder de riem te steken, maar stapten de dag daarna op het vliegtuig naar Griekenland. Een ongelukkige timing, zo vindt ook Limburgs grootste exportsucces.

“Ik zou even hier gebleven zijn, maar dat is mijn mening”, vertelt André Rieu. Ondertussen is de violist en orkestleider druk in de weer met broodjes maken voor slachtoffers en hulpverleners. “Tja, wij zijn toch ook allemaal hier om te helpen? Maar goed…”

Geen gewoon mens

“Hij werkt heel hard, dus het zal wel”, gaat Rieu verder. Toch zit het hem wel dwars dat het koningspaar weer niet zo betrokken lijkt bij de samenleving. “Ook die fotosessie, stel die twee weekjes uit. Dat was op de dag na Peter R. de Vries geloof ik, hè? En dan de overstroming…” De muzieklegende denkt dat het protocol ongetwijfeld parten speelt. “Daar heb ik geen verstand van”, laat hij weten. “Een koning is ook geen gewoon mens, hè? Dat is natuurlijk moeilijk.”

Bron: Tips en Weetjes | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws