Past deze manier van bellen het beste bij jou?

De keuze aan abonnementen is enorm.

Lees ook

Een nieuw telefoonabonnement hoeft heus niet te betekenen dat je afscheid moet nemen van je geliefde apparaat. Past een sim only abonnement misschien beter bij jou?

Mobiel bellen met een klein budget

Kies je voor een sim only abonnement, dan kies je voor een abonnement zonder dat daar een smartphone aan vast zit. Een sim only abonnement is gekoppeld aan een simkaartje, dat je in iedere gewenste mobiel kunt stoppen, mits deze simlockvrij is. Het grote voordeel daarvan is dat de abonnementskosten van sim only in de meeste gevallen lager zijn dan een abonnement met telefoon. Het grote verschil is dat je zelf een simlockvrije telefoon moet regelen.

Veel meer keuzevrijheid

Vaak zijn nieuwe simlockvrije smartphones aan de prijzige kant. In een abonnement met telefoon betaal je daar maandelijks ook voor. Het grote voordeel van een sim only abonnement is dat je oude, tweedehands of refurbished smartphone (langer) kan gebruiken en dat kan behoorlijk in de kosten schelen.

Ben jij iemand die iedere maand hetzelfde aantal minuten belt en weet hoeveel mobiele data komende tijd gebruikt gaat worden? Met een sim only kun je flexibele bundels afsluiten die passen bij jouw mobiele gebruik. Een groot voordeel is dat je kunt kiezen tussen een kortlopend (maandelijks) of een langlopend (jaarlijks) abonnement.

Verblijf je regelmatig in het buitenland? Of vind jij het fijn regelmatig naar het buitenland te gaan voor een korte vakantie, familiebezoek of een feestje? Dan is het goed om te weten dat er verschillende abonnementsvormen zijn voor het gebruik van sim only in het buitenland.

De keuze voor een abonnement hangt dus niet meer af van de smartphone die erbij komt. Wees bij de keuze voor een sim only abonnement wel bewust van de mobiele netwerkdekking. Grotere providers hebben een eigen mobiele dekking en maken dus geen gebruik (en zijn dus niet afhankelijk) van andere providers.

Populaire combinaties met sim only

De optie voor een maand- of jaarabonnement is niet de enige keuze die bij een sim only gemaakt kan worden. Sim only abonnementen zijn namelijk ook te combineren met Netflix, Videoland en Alles-in-1. Sim only met onbeperkt data is momenteel een erg populaire combinatie. Onbeperkt bellen, sms’en en internetten met 5G, zodat je lekker lang kan bellen met je vrienden, urenlang op sociale media kan scrollen en languit in de bank kan hangen om een spannende film te streamen. Ben jij op zoek naar zo’n geweldige combinatie? Neem dan even de tijd om de verschillende combinaties met sim only aanbiedingen te onderzoeken.

sim only, ook nog goed voor het milieu

Kies je voor sim only, dan werk je onbewust mee aan een beter milieu. Met sim only ga je niet alleen voor low budget, je doet vaker langer met een mobiel. Je hoeft je mobiel namelijk niet in te leveren na het aflopen van je abonnement. Je spaart een telefoon uit en gebruikt je huidige toestel net zolang tot repareren niet meer mogelijk is en je het toestel wegbrengt voor recycling. Dat scheelt grondstoffen en afval. Low budget is de ultieme tegenhanger van onze wegwerpmaatschappij. Alleen kopen en gebruiken wat je nodig hebt. Niets meer, maar ook niets minder.

Beeld: Pexels

Laatste nieuws

Zie ook