5 royal relaties die zijn opgebloeid tijdens de Olympische Spelen

Er worden niet alleen medailles, maar ook koninklijke harten gewonnen tijdens de Olympische Spelen.

Lees ook

De Olympische Spelen zijn voor veel royals een speciale aangelegenheid. En niet alleen omdat ze zo dol zijn op sport… Tijdens het grote sportevenement zijn verschillende (blijvende) royal relaties ontstaan die resulteerden in een huwelijk, kinderen en een happily ever after.

Kroonprins Frederik en kroonprinses Mary van Denemarken 

Beeld: BrunoPress

Op 16 september 2000 ontmoette de toekomstige koning van Denemarken zijn toekomstige vrouw in een bomvolle pub in Sydney. Frederik, die zichzelf aan Mary lekker casual voorstelde als ‘Fred’, was in Sydney voor een bezoek aan de Olympische Spelen. Het tweetal werd aan elkaar gekoppeld door een vriendin van Mary, maar die laatste was niet gelijk onder de indruk van het koninklijke gezelschap waarin ze zich bevond. Sterker nog, gedurende de eerste 30 minuten van het gesprek had ze geen idee dat ze met een kroonprins in gesprek was. Voor Frederik was het wel liefde op het eerste gezicht, zo vertelde hij in het boek dat uitkwam ter ere van de 40e verjaardag van de prins: “Zodra ik haar zag, voelde ik dat ze een soulmate was.” Cute!

Koning Carl XVI Gustaf en koningin Silvia van Zweden

Beeld: BrunoPress

Op een feestje tijdens de Olympische Spelen van 1972 in München, liet koning Carl Gustaf zijn oog vallen op een prachtige hostess. De hostess, die aanwezig was om gasten te vermaken, sprak vijf talen en droeg de naam Silvia. Een toevallige ontmoeting die leidde tot een bijzondere romance, die jarenlang in het geheim standhield. Een paar jaar later verloofde het stel zich alsnog, en de rest is geschiedenis. Carl later zei: “Toen ik haar voor het eerst zag klikte er iets en het klikken is sindsdien niet gestopt.”

Prins Albert en prinses Charlene van Monaco

Beeld: BrunoPress

Over Olympische koppels gesproken. De Zuid-Afrikaanse zwemmer Charlene en prins Albert zijn misschien wel het ultieme voorbeeld van een liefde die is opgebloeid rondom de Olympics. Hun eerste date vond plaats nadat Albert Charlene had zien zwemmen. Ze was toen 22. “Ik was erg gevleid door zijn aandacht”, vertelde ze Vogue later. “Toen hij me had zien zwemmen vroeg hij mijn management om toestemming om me uit te nemen. We hebben de hele avond gelachen en gepraat.” Omdat Charlene destijds nog druk was met haar zwemcarrière, duurde het vervolgens nog vijf jaar voordat het tweetal elkaar weer vond. Inmiddels heeft het stel twee kinderen en zijn ze één van de bekendste royal power couples.

Prinses Anne en captain Mark Phillips

Beeld: BrunoPress

Prinses Anne, de enige dochter van Elizabeth, werd alom geprezen om haar looks, karakter én typische droge Windsor humor. Maar waar Mark Philips misschien wel het meest van onder de indruk was, was haar talent als ruiter. Prinses Anne won verschillende prijzen en deed in 1976 zelf mee aan de Olympische Spelen. Mark zelf won vier jaar eerder een gouden medaille met het Britse ruiterteam op de Spelen in München. De twee verloofden zich in 1973 en toen tijdens het verlovingsinterview aan Mark werd gevraagd of hij nerveus was over zijn aanzoek aan een prinses, was zijn antwoord duidelijk: “Het feit dat de dame in kwestie een prinses is maakt niets uit. Als je met iemand gaat trouwen is dat iets heel persoonlijks en we voelen allebei dat het compleet natuurlijk gaat.” Het huwelijk tussen de twee paardenliefhebbers hield uiteindelijk geen stand, maar het is niet allemaal voor niets geweest… Zara, één van de kinderen van het stel, won een zilveren medaille als ruiter op de Spelen van 2012.

Infanta Cristina van Spanje en Iñaki Urdangarin 

Beeld: BrunoPress

Tijdens de Zomerspelen in Atlanta in 1996 werd de dochter van koning Juan Carlos smoorverliefd op Iñaki Urdangarin. De Spanjaard was op dat moment de grootste ster van het nationale handbalteam, met wie hij drie keer uitkwam op de Olympische Spelen en twee bronzen medailles won. Cristina zelf heeft in 1988 ook meegedaan aan de Spelen, toen ze uitkwam voor het zeilteam van Spanje. In 1997 vond de glamoureuze bruiloft van Cristina en Iñaki plaats in Barcelona. De twee hebben vier kinderen gekregen en het stel is, tegen alle verwachtingen in nog steeds bij elkaar. Iñaki kreeg in 2018 namelijk vijf jaar en tien maanden celstraf vanwege het witwassen van grote bedragen geld via een liefdadigheidsstichting.

Bron: Hello Magazine | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook