5 royals die hun trouwplannen moesten wijzigen

Snel, over op plan B!

Lees ook

Een koninklijke bruiloft organiseren is een heel proces, en voor onverwachte omstandigheden moet je maar net de juiste oplossing vinden. Deze royals moesten afwijken van het draaiboek op hun grote dag.

Prinses Beatrice

De York-prinses en haar verloofde Edoardo Mapelli Mozzi hadden een mooie lentedatum uitgekozen voor hun bruiloft: 29 mei 2020. Het grote feest zou gehouden worden in de koninklijke kapel van St James Palace én in Buckingham Palace. Alle plannen moesten van tafel worden geveegd vanwege de coronapandemie, en prinses Beatrice wist te verassen door twee maanden later tijdens een heel intieme ceremonie in Windsor te trouwen. Omdat het hele plan tóch op de schop ging, besloot Beatrice ook een jurk van oma te lenen en te laten vermaken in plaats van een nieuwe japon te kiezen. Als er iemand geslaagd is om haar trouwdag volledig om te gooien, is het Bea wel!

Prins Harry en Meghan Markle

Zelf zegt hij dat hij niet uitgenodigd was, de Sussex'jes zeggen dat hij te ziek was om te komen – hoe dan ook, de vader van Meghan Markle was in mei 2018 niet aanwezig bij de royal wedding. Doordat ze niet aan de arm van haar vader naar het altaar kon lopen, werd Meghan eerst begeleid door haar moeder vanuit de auto, liep ze vervolgens in haar eentje door het gangpad van de kerk en werd ze uiteindelijk weggeven door schoonvader prins Charles.

Beeld: BrunoPress

Prinses Eugenie

Een paar uur voordat ze hun geloften uit zouden wisselen, moesten prinses Eugenie en haar aanstaande, Jack Brooksbank, nog beslissen hoe ze eigenlijk van A naar B zouden komen. De twee trouwden in oktober, een nogal wispelturige maand wat het weer betreft, en pas last minute konden ze besluiten of ze zich wel in een open koetsje zouden kunnen verplaatsen. Uiteindelijk kozen ze op deze herfstdag in 2018 toch maar voor een dichte koets. Altijd handig, een reserve-exemplaar in je paleisstal!

Prins Charles en Camilla

Ook prins Charles moest kort voor zijn huwelijk met Camilla een nieuwe datum prikken. De twee zouden op 8 april 2005 trouwen, maar de kleinschalige bruiloft werd een dag uitgesteld zodat de Britse kroonprins de uitvaart van paus Johannes Paulus II kon bijwonen. Hij had één dag om naar Windsor terug te keren vanuit het Vaticaan en zich klaar te maken voor de bruiloft.

Beeld: BrunoPress

Prinses Madeleine

Door een verbroken verloving zag prinses Madeleine van Zweden in 2010 haar eigen royal wedding in het water vallen. Maar ook was het de vraag of ze die van haar broer, prins Carl Philip, in 2015 wel kon bijwonen. Op het laatste moment besloot de hoogzwangere Madeleine wel te gaan, maar naar eigen zeggen had ze tijdens de hele ceremonie last van weeën. Twee dagen na de bruiloft beviel ze van haar zoon, prins Nicolas.

Bron: Hello! | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook