Met deze app koop je nooit meer het verkeerde cadeau en andere online shoptips

Zo doe je nooit meer een miskoop!

Lees ook

Wie houdt er niet van een goede online shopsessie? Geen opdringerige verkopers, duizenden reviews die je iets over het product vertellen en een heel uitgebreid aanbod. Het kan alleen wat onoverzichtelijk zijn om op allerlei verschillende online winkels het overzicht te bewaren. Want waar had je nou ook alweer die vette sneakers gezien? En die waanzinnige stoel voor in de woonkamer?

Het internet in natuurlijk oneindig gevuld met leuke websites en winkels, maar het kan ook een groot doolhof worden van linkjes die je vervolgens niet meer terug kunt vinden. Gelukkig heb je tegenwoordig overal apps voor je die leven wat makkelijker kunnen maken. Zelfs eentje die je assisteert tijdens je online shopsessie en bovendien helpt het je ook nog eens om nooit meer een verkeerd cadeau te geven of te krijgen.

Je eigen online shoppingbuddy

Zou het niet fijn zijn als je iemand had die je kan helpen om het overzicht te bewaren tijdens het online shoppen? Iemand die als jouw geheugen werkt, die weet wat de beste prijzen zijn en ervoor zorgt dat je nooit meer een cadeau ontvangt dat je niet zo leuk vindt? Maak dan eens kennis met Hatsa. Hatsa is een online shoppingbuddy Een online shoppingbuddy? Jazeker! Klinkt als te mooi om waar te zijn, maar is het niet. Online shoppen is hartstikke populair. Hoe vaak zie je wel niet een bestelbusje door de straten rijden? Het is lekker makkelijk, je hebt het hele assortiment van de wereld tot je beschikking en je hoeft niet op zaterdagmiddag de drukte van de stad in. Met Hatsa kun je heel gemakkelijk linkjes opslaan van alle producten die je online vindt en maak je een board aan per categorie, bijvoorbeeld schoenen. Hier sla je alle leuke schoenen op die je gevonden hebt zodat je ze nooit meer kwijtraakt. Met Hatsa heb je ook direct een app voor verlanglijstjes. In de app kun je namelijk lijstjes aanmaken van producten die je graag wilt hebben. Dit hoeft niet alleen voor een verjaardag te zijn, maar het kan natuurlijk ook heel goed voor een babyshower, een bruiloft wensenlijst of een jubileum. Dit is niet alleen makkelijk voor jezelf, maar ook voor degene die jou het cadeau gaat geven. Diegene weet zeker dat hij het perfecte cadeau voor je heeft en kan bovendien direct zien wat de kosten zijn én weet waar het online te shoppen is. Je vrienden kunnen ook een geheim board voor jou aanmaken en daar direct chatten en het overzicht mooi bewaren.

Zo doe je nooit meer een miskoop

Let bij kleding altijd op de juiste maten. Vaak staat er aangegeven welke maat het model aan heeft en wat zijn of haar maten zijn. Meet je eigen maten netjes op, en check in de matentabel wat de juiste maat is voor jou. Let hierbij extra op bijvoorbeeld buitenlandse maten, dat kan nogal eens verschillen. Wees ook niet bang om contact te leggen met de online shop. Zeker wanneer het om een grote aankoop gaat zoals een nieuwe tafel of bank, dan mag je verwachten dat de online klantenservice voor je klaar staat en al je vragen kan beantwoorden. Wanneer je zo’n aankoop in een fysieke winkel doet, dan denkt het personeel ook met je mee en gaat alle opties met je langs. Online zou dat ook niet anders moeten zijn. Ben je ondanks het zorgvuldig online shoppen toch niet blij? Check van tevoren goed wat het retourbeleid is. Zo weet je zeker, dat wanneer je toch niet tevreden bent, het product gewoon netjes retour kan, zonder gedoe.

Online veiligheid

Aan online shoppen zit natuurlijk ook wel een nadeel. Je weet niet altijd zeker of de webshop te vertrouwen is en of je een goed product in huis haalt. Zoek altijd naar reviews. Ga niet uit van wat je op de website zelf ziet staan. Slogans met zogenaamde reviews op de eigen website zeggen natuurlijk niet zoveel. Google de naam van het bedrijf of de webshop en kijk of je op een andere manier reviews kunt vinden. Vooral slechte ervaringen vertellen je iets over de veiligheid en betrouwbaarheid van de winkel. Lees je allerlei slechte verhalen, of lijkt het te mooi om waar te zijn, kies er dan voor om het product niet te kopen. Als het te mooi lijkt om waar te zijn, dan is het dat vaak ook. Dus al is het nog zo goedkoop en lijkt het een goede deal, je weet niet wat je ermee in huis haalt. Let er ook op of een webshop een klantenservice heeft. Moet je je in allerlei bochten wringen om ergens een vaag contactformulier te vinden of die optie is er helemaal niet, dan weet je vaak al dat het foute boel in en kun je fluiten naar je bestelling of je centen.

Beeld: Pexels

Laatste nieuws

Zie ook