Acupunctuur to the rescue: zo zenuwachtig was prins Harry voor zijn bruiloft

De sprookjesbruiloft was allesbehalve relaxed voor de prins.

Het is één van de mooiste dagen van je leven: je bruiloft. Je wilt er dus topfit uitzien op deze dag en je ook topfit voelen. Voor prins Harry was dat laatste nog een hele opgave, want zijn zenuwen leken bijna de overhand te nemen vlak voor de royal wedding.

Tiara-stress

Meghan en Harry stapten alweer meer dan drie jaar geleden in het huwelijksbootje. En hoewel de bruiloft tot in de puntjes was verzorgd, stond Harry van tevoren te trappelen van de zenuwen. Zó erg zelfs, dat hij kort voor de grote dag zijn heil besloot te zoeken bij acupunctuur. Het had alles te maken met Meghan's tiara.

“De prins, die acupunctuur nodig had om kalm te blijven in de aanloop naar het huwelijk, raakte overspannen toen de gekozen tiara niet onmiddellijk beschikbaar kon worden gesteld voor Meghan's kapper Serge Normant, die uit New York was overgevlogen om Meghan's haar te doen,” schrijft royalty-biograaf Andrew Morton.

Harry en Meghan tijdens hun bruiloft in 2018.

Veiligheid

De tiara die Meghan in eerste instantie wilde kon ze niet krijgen, waardoor ze voor een andere moest kiezen. Niet heel erg, maar deze tiara moest nog wel afgesteld worden op haar kapsel – en dat allemaal last-minute. Deze stress werd Harry allemaal iets te veel.

“De formidabele kleermaakster van de koningin, Angela Kelly, die de juwelen van de koningin bewaakt, zou de woedende prins hebben verteld dat er bepaalde veiligheidsprotocollen in acht moesten worden genomen om toegang te krijgen tot het onbetaalbare stuk.” Daarom duurde het zo lang voordat de tiara beschikbaar was.

Stress voor het sprookje

Je zou zeggen dat het incident vooral Meghan op de zenuwen werkte, maar de aanstaande Duchess had vlak voor de royal wedding wel iets anders aan haar hoofd. Haar vader die plotseling contact zocht met de pers en vlak voor de grote dag met hartproblemen werd opgenomen in het ziekenhuis, onder andere. Hoe sprookjesachtig de bruiloft er voor het publiek ook uitzag, achter de schermen liep láng niet alles op rolletjes.

Lees ook:

Deze tradities verbraken Harry en Meghan op hun trouwdag

Zó bereidde Meghan haar huid voor op haar bruiloft

Bron: Marie Claire UK | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws