Voor haar royal leven: hier werkte prinses Diana voor £4 per uur

'We hadden eerst geen idee dat ze een titel en een persoonlijk fortuin had', aldus haar werkgever.

Lees ook

Prinses Diana is niet altijd prinses geweest. Hoewel ze uit een aristocratische familie komt, leefde ze een redelijk normaal leven en had ze op 18-jarige leeftijd een bijbaantje als babysitter.

Jeugd

Diana Frances werd geboren als vierde kind van John Spencer, lord Althorp en zijn eerste vrouw Frances Roche. De adellijke familie heeft goede connecties: Diana's oma van zowel vaders als moeders kant was hofdame van de Queen Mum. Het gezin woonde eerst op Park House op landgoed Sandringham, dat ze huurden van de Queen. In de zomer speelde Diana veel met prins Edward en prins Andrew, de jongste zonen van koningin Elizabeth. Het was ook juist die connectie dat de Spencers in contact bracht met de Britse koninklijke familie.

Oppas

Vlak voordat Diana met prins Charles trouwde, heeft ze nog een tijdje als oppas gewerkt. Op 18-jarige leeftijd nam zakenvrouw Mary Robertson Diana in dienst om op haar zoontje Patrick te passen. Mary vertelt in de nieuwe CNN-documentaireserie Diana, die zondag in première gaat, over haar eerste indruk van de jonge royal.

Zo vertelde de zakenvrouw dat Diana destijds 'verlegen' was en 'geen wereldervaring' had. Ook verklaarde ze dat de tiener anders was dan de prinses waar het publiek later van was gaan houden. De moeder had toen nog geen idee dat Diana een jaar later in het huwelijksbootje met prins Charles zou stappen.

Eigenschappen

Diana kreeg 4 pond per uur om op de kleine Patrick te passen. “Toen Diana bij me kwam als een verlegen 18-jarige babysitter, had ze heel weinig ervaring in de wereld – helemaal geen – en ze was gewoon geweldig met Patrick,” vertelt mevrouw Robertson. “Ze zat met hem op de grond en was volledig op hem gericht. Een van haar sterkste eigenschappen was dat ze erg tactiel was, ze wilde mensen omhelzen en aanraken”, gaat Mary verder. “Die warme, vertrouwende, liefdevolle, zorgzame persoonlijkheid was er altijd”, aldus de zakenvrouw.

Gewoon kindermeisje

“We hadden eerst geen idee dat ze een titel en een persoonlijk fortuin had”, onthulde Mary eerder al eens. “Ze kwam gewoon over als een normaal kindermeisje.” Haar adellijke afkomst ontdekte ze pas toen ze een cheque op het adres van Diana zag liggen. “Daarop stond 'Lady Diana Spencer' en hij was van Coutts & Co. Omdat ik in de zakenwereld werkte, wist ik dat Coutts de bank was van de aristocratie en de koninklijke familie.”

Mary en Diana bleven ook bevriend toen ze van kindermeisje promoveerde tot prinses van Wales. “Ze bleef even vriendelijk en bescheiden als altijd.”

Bron: Express | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook