Yolanthe Cabau: ‘In de liefde heb ik totaal geen beperkingen’

In de nieuwe Beau Monde doet de actrice een boekje open over haar liefdesleven.

Lees ook

Yolanthe Cabau is grenzeloos in haar liefde voor andere mensen, maar moest leren om ook zonder grenzen van zichzelf te houden. “Ik ben uit een diep dal geklommen.” In de nieuwste Beau Monde doet de actrice een boekje open over haar liefdesleven.

Grenzeloos

Yolanthe speelt een van de hoofdrollen in de nieuwe Nederlandse romcom Liefde zonder Grenzen. Een nieuwe soort rol, waarin Yolanthe zich goed kan vinden. “Mijn personage Eva komt erachter dat ze ziek is en wil een bucketlist afwerken. Ze zegt haar baan op en wil alles uit het leven halen. Ze is in alles grenzeloos: in de liefde naar haar vader, broer en zusje, in die voor haar moeder die er niet meer is, en ook in de liefde die ze voor zichzelf ontdekt.”

Zelf is de actrice ook behoorlijk grenzeloos, al helemaal als het gaat om de liefde. “Zeker, de liefde is iets waar ik totaal geen beperkingen in heb. Als ik ervoor ga, doe ik dat volledig. Dat geldt trouwens voor alles in mijn leven, ik doe niets half of gedeeltelijk, ga altijd ergens vol in. Ik heb heel veel liefde voor mijn familie, mijn vrienden en zelfs voor mensen die ik niet ken. Ik zie ons allemaal als één grote familie, en ik behandel mensen zoals ik zelf behandeld wil worden.”

Diep dal

Of ze daarmee zichzelf te kort doet? “Het is wel gebeurd dat ik zo gefocust was op anderen blij maken, dat ik een beetje aan mezelf voorbijging. Je beseft dat pas als alles in één keer instort en je met je neus op de feiten wordt gedrukt. Ik ben uit een diep dal geklommen en heb met vallen en opstaan veel geleerd. Ik kon anderen altijd makkelijk vergeven, maar heb echt moeten leren om minder streng voor mezelf te zijn en ook mezelf voor kleine dingetjes te vergeven. Ik besef nu: pas als je jezelf op één zet, jezelf vult met liefde en aandacht, kun je dit ook aan anderen geven.” Wijze woorden!

Het hele interview met Yolanthe is in de nieuwste Beau Monde te lezen. Vanaf vandaag in de winkel verkrijgbaar.

Beeld: Brunopress

Laatste nieuws

Zie ook