Het verrassende fitnessgeheim van Pippa Middleton

Twee vliegen in een klap!

Lees ook

We zien de hertogin van Cambridge nog niet zo snel op topsnelheid door Londen steppen, maar haar zusje doet 't wel!

Op de step, op de step

Ondanks haar drukke leven in Londen als moeder van twee jonge kinderen, socialite met volle agenda en wellness coach in opleiding vindt Pippa Middleton, het zusje van hertogin Kate, nog altijd tijd voor beweging. Sterker nog, ze combineert haar vele tripjes door de Britse hoofdstad met sport door veelal voor de step als vervoersmiddel te kiezen. In plaats van het uitgebreide metronetwerk pakt ze liever haar stepje (zie foto hier) en verplaatst ze zich op eigen kracht. Niet alleen verbrand je met stevig steppen heel wat energie, ook helpt het de been-, bil- en buikspieren te versterken en een goede houding aan te nemen. Het mag dan nog niet helemaal ingeburgerd zijn om als volwassene te steppen, maar zo gek is het idee van Pippa dus helemaal niet!

Achter de kinderen aan hollen

Pippa, die binnenkort weer tante wordt, liet eerder al weten dat ze vooral in shape blijft door haar beweegmomentjes slim met het ouderschap te combineren. “Actief zijn met mijn zoon in het park of in de tuin, hem achter op mijn fiets rondrijden en rondrennen toen hij nog een baby was, zijn manieren waarop ik toch actief kon zijn terwijl ik een betrokken moeder ben”, vertelde ze daarover in gesprek met hardloopmerk HOKA One. “Het hielp me om mijn gewicht te managen, het is efficiënt en het gaf ons allebei (Pippa en haar zoon, red.) de mogelijkheid om te genieten van de buitenlucht.” De sportschoolbezoeken heeft ze op een lager pitje gezet nu ze moeder is van twee, zoon Arthur (3) en dochter Grace (8 maanden). “Hardlopen en fitness maken nog steeds deel uit van mijn wekelijkse routine, maar niet meer op een niveau als voorheen en dat is oké!”

Bewegen wordt er met de paplepel ingegoten bij de Middletons – ook zoontje Arthur stept al achter zijn moeder aan – en Pippa onthult dat zij en Kate vroeger allebei zelfs met hun ouders bergen hebben beklommen (ja, de hertogin heeft letterlijk de top van de Mont Blanc bereikt). “Ik zou het erg fijn vinden als mijn eigen kinderen net als ik plezier en voldoening ervaren en dezelfde avonturen beleven als ik heb gedaan door hardlopen, sport en fitness”, besluit de actieve mom. Waren we allemaal maar zo energiek als Pippa… Eerst maar eens een adult step aanschaffen!

Bron: Hello! Magazine | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook