De echte prinsessenjurken van hertogin Kate

De momenten waarop Kate een hoog Disney-prinsessengehalte had.

Lees ook

Prinsessenjurken zien er in de praktijk toch heel anders (en een stuk praktischer) uit dan in sprookjes. Al zijn er ook momenten waarop de outfits van Kate Middleton zeker in de buurt kwamen van die van een Disney-prinses.

Majestic Maternity

Beeld: BrunoPress

Koninklijke allure meets maternity wear. Hertogin Kate draagt, hier zwanger van prins Louis, een japon van Alexander McQueen tijdens een staatsdiner in Oslo. (Aan haar zijde: de Noorse koning Harald). Glitters, cape, luchtige rok – het is en blijft en plaatje!

Princess in pink

Beeld: BrunoPress

Tijdens het 100 Women in Finance Gala (2018) droeg de hertogin van Cambridge een roze jurk van Gucci waar menig Disney-prinses jaloers op kan worden. En wij zelf ook, natuurlijk.

Pailletten 1

Beeld: BrunoPress

Juni 2011: Kate is een kersverse royal, net getrouwd met haar droomprins, en pakt tijdens een liefdadigheidsevenement van ARK like a real princess uit met deze prachtige Jenny Packham-jurk. De japon is bezaaid met een flinke dosis pailletten en Swarovski-kristallen.

Pailletten 2

Beeld: BrunoPress

Tien jaar later, in 2021, hulde Jenny Peckham de hertogin nogmaals in pailletten voor de première van No Time To Die – het maakte Kate de perfecte combinatie van sprookjesprinses en Bond girl.

Betoverend blauw

Beeld: BrunoPress

Koningsblauw is bij uitstek natuurlijk een very royal keuze. De hertogin van Cambridge koos tijdens het Gala Bollywood Dinner in Mumbai, India in 2016 voor deze prachtcreatie. Wederom is de japon van Jenny Packham, samen met McQueen toch wel de hofleverancier als het om sprookjesjurken gaat. Betoverend!

Let it go glow

Beeld: BrunoPress

Prinses Elsa, is that you? De jaarlijkse Royal Variety Performance levert altijd mooie modeplaatjes op, zo ook in 2017. De lichtblauwe japon van Kate krijgt een extra dimensie door de overlay met fonkelende diamanten. Aast de Duchess hier op een rolletje in Frozen 3?

Tiara time

Beeld: BrunoPress

Dit rijtje is natuurlijk niet compleet zonder tiara-look, en we kunnen Kate hier absoluut koningin van het bal noemen. Tijdens het staatsbanket voor de Verenigde Staten in 2019 droeg de hertogin een sneeuwkoningin-waardige witte japon van Alexander McQueen (daar is-ie weer!) en de Lover’s Knot tiara. Zo stel je je toch voor hoe het is om prinses te zijn?

Kostuumdrama Kate

Beeld: BrunoPress

Misschien niet 100 procent een prinsessenjurk, maar hertogin Kate lijkt in deze outfit wel rechtstreeks uit een kostuumdrama te komen. We hebben hier echter niet te maken met Downton Abbey, Bridgerton of de laatste Jane Austen-verfilming, maar met Royal Ascot: de paardenraces die gepaard gaan met een strikte dresscode voor dames én heren. Kate Middleton koos in 2019 voor deze lichtblauwe jurk van Elie Saab. Sommige vinden ‘m verschrikkelijk, anderen één van de mooiste zomerjurken uit de koninklijke garderobe, maar prinsessen-achtig is-ie hoe dan ook.

Bron: Insider | Beeld: BrunoPress

 

Laatste nieuws

Zie ook