Dit is het geheim achter het lange leven van Queen Elizabeth

Wij gaan haar goede gewoonten zeker overnemen.

Queen Elizabeth wordt op 21 april alweer 96 jaar oud. Steeds vaker stellen mensen de vraag wat het geheim is achter zo’n lang en gezond leven. Het is zeer plausibel dat het te danken is aan het slaap- en beweegregime dat de Queen hanteert. Ze houdt er namelijk verschillende gezonde gewoonten op na.

Strakke regimes

Volgens gezondheidsonderzoekers zou Elizabeths lange leven vooral komen doordat ze al lange tijd gewoonten heeft voor zowel beweging als slaap. Ze zou gedurende de decennia dat ze nu in Engeland op de troon zit al jaren een strak regime aanhouden voor haar bedtijd. Iedere avond gaat ze rond 23:00 slapen, om ongeveer 8,5 uur later haar bed weer te verlaten. Onderzoek heeft al vaak laten zien dat mensen die (te) weinig slapen in veel gevallen daadwerkelijk een korter leven leiden.

Kruik en alleen slapen

Iets anders dat de Queen helpt om ’s nachts voldoende te ontspannen en zo iedere dag met frisse energie te beginnen, is een warme kruik. Ze zou er elke avond eentje in haar bed hebben. Het zorgt ervoor dat haar spieren kunnen ontspannen en dat haar bed lekker warm blijft.

Een derde regel waar Queen Elizabeth bij zweert, naast een vaste bedtijd en een warme kruik, is om in haar eentje te slapen. Dit lijkt nu logisch, aangezien prins Philip vorig jaar helaas is overleden. De Queen slaapt echter al tientallen jaren alleen, ook toen haar geliefde partner er nog was. In 2011 gaf haar nichtje, Lady Pamela Hicks, daar al een verklaring voor: “In Engeland had the upper class altijd aparte slaapkamers. Je wilt niet wakker liggen van iemand die snurkt of enorm druk beweegt. Heel af en toe kruip je bij elkaar in bed. Het is een fijn idee om de keuze te hebben.”

Wandelend of te paard

Omdat de Queen altijd voldoende slaapt, heeft ze overdag energie om een fitness routine aan te houden. Ze krijgt haar cardio erin door elke dag te wandelen, alleen of samen met haar corgi’s. De tuinen van Windsor Castle en Buckingham Palace lenen zich daar goed voor. Daarnaast is Queen Liz altijd al fan van paardrijden, een sport waarbij je veel beweging krijgt én veel verbrandt.

Naast gezonde gewoonten spelen goede genen wellicht ook een rol. Hoewel de vader van de koningin jong overleed, bereikte The Queen Mother een leeftijd van maar liefst 101 jaar. En dat terwijl ze altijd dronk als een tempelier en rookte als een ketter.

In de loop der jaren is de conditie van Elizabeth wel wat achteruitgegaan. Dat is niet verwonderlijk, aangezien ze een behoorlijk respectabele leeftijd heeft bereikt. Hoewel ze vorig jaar een stapje terug moest doen, heeft ze het wel voor elkaar gekregen om veel van haar taken vanuit huis te vervullen. Waarschijnlijk blijft ze op dit moment ook op de achtergrond om energie te verzamelen voor haar Platinum Jubilee. Dat feest zal gedurende het hele eerste weekend van juni plaatsvinden. Er wordt gevierd dat Elizabeth al 70 jaar over Engeland regeert. Wij kunnen niets anders dan respect hebben voor Elizabeth en gaan vanavond vroeg en met een kruik richting bed.

Bron: Woman and Home | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws