Daar word je oud mee: Elizabeth eet elke dag een stukje van deze taart

En zo maak je'm zelf!

Dat koningin Elizabeth de zaakjes goed op orde heeft, weten we allemaal. Elke ochtend wordt zij gewekt met een doedelzak, ze schenkt tussen alle tea door geregeld haar favoriete cocktail in, en gaat altijd goedgekleed en welriekend de deur uit. Kortom: een royalty-waardig bestaan. Maar, erg schattig detail over de dagelijkse routine van de queen – er gaat dus ook elke dag een stukje chocoladetaart in. Da's nog eens een droombestaan!

Chocolate & Biscuits

Ja, je leest het goed. De negentigjarige royal geniet elke dag nog van een klein puntje chocoladetaart. Dit heeft haar voormalig chefkok onthuld. Darren McGrady vertelt: “De chocolade-biscuitcake is de enige lekkernij waar ze elke dag een stukje van neemt, tot-ie op is. Ze neemt elke dag een klein stukje, tot er nog maar een minipuntje over is. Maar ook dat stukje eet ze op.”

McGrady liet weten dat hij tijdens zijn werk voor de koningin vaak diverse taarten maakte, maar dat de koningin daar meestal maar een klein puntje van nam. Het personeel mocht de taarten vervolgens opeten. Maar van de chocolade-biscuitcake kreeg koningin Elizabeth nooit genoeg. En extra mooi meegenomen: de taart is ontzettend simpel te maken. Wij leggen het je uit!

Zelf aan de slag? Dit heb je nodig

 • 225 gram theebiscuits
 • 110 gram roomboter op kamertemperatuur
 • 110 gram kristalsuiker
 • 110 gram pure chocolade
 • 1 ei
 • 1/2 theelepel boter om mee in te vetten.
 • Voor de topping:
 • 225 gram pure chocolade

En zo maak je de taart:

 1. Vet een taartvorm (15 cm) of een cakevorm in met boter.
 2. Breek de theebiscuits in stukjes en zet apart.
 3. Doe de boter en suiker in een kom en mix het tot een luchtig geheel.
 4. Smelt de pure chocolade en voeg het botermengsel toe. Blijf continu roeren.
 5. Voeg het ei toe als het chocoladebotermengsel egaal is geworden. Roer goed door.
 6. Vouw de koekjesstukjes door het chocolademengsel. Doe dit net zo lang tot alle stukjes koek zijn bedekt met de chocolade.
 7. Doe het chocolademengsel in de taartvorm. Probeer het zo goed mogelijk aan te drukken dat er geen gaten meer zijn. Zet de taartvorm 3 uur in de koelkast. Haal de chocolade-biscuitcake uit de vorm.
 8. Smelt de overgebleven pure chocolade au bain marie en schenk dit gelijkmatig over de chocolade-biscuitcake heen. Laat even opstijven.
 9. Geniet ervan!

Smullen maar

Wil je nu een stapje verder gaan en je een ware Windsor wanen? Dan kun je er altijd nog voor kiezen om je taart aan te snijden met een zwaard à la Elizabeth. Als dat iets teveel van het goede is, ga dan gewoon voor een klassiek taartmes. Wij zouden het de queen in elk geval niet nadoen!

Bron: Kookfans | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws