Modeontwerper Thierry Mugler overleden op 73-jarige leeftijd

Treurig nieuws uit de modewereld.

Hij was een waar icoon in de modewereld en mocht vele grote namen in zijn ontwerpen hullen: Thierry Mugler. De modeontwerper is helaas op 73-jarige leeftijd overleden. Dat werd dit weekend bekendgemaakt op zijn Instagram-account.

Treurig nieuws

“Met droefheid melden we het overlijden van Manfred Thierry Mugler op zondag 23 januari 2022. Rust in vrede”, zo luidt de beschrijving bij een volledig zwart beeld op de Instagrampagina van Thierry. In de reacties wordt treurig gereageerd. Onder anderen Bella Hadid en Winnie Harlow laten weten diep bedroefd te zijn door het overlijden van de ontwerper.

Link tool: url not provided

Sterren

Thierry Mugler is al sinds de jaren 80 en 90 een bekende naam in de modewereld en mocht onder andere sterren als Diana Ross en Demi Moore kleden. Ook hedendaagse sterren als Kim Kardashian, Beyoncé en Lady Gaga liepen al eens in zijn outfits rond. Het overlijden van de ontwerper komt dan ook als een shock voor celebs. Beyoncé plaatste een foto in haar Instagram Stories met de tekst: “Rust in vrede Thierry Mugler”. Thierry was in 2009 de artistiek ontwerper van de I Am… World Tour van Beyoncé.

Pensioen

In 2002 kondigde Thierry aan met pensioen te gaan. “Mode is prachtig, het is 3D-kunst op een mens. Maar het was niet genoeg, wat de reden is dat ik op ander manieren wil gaan creëren”, liet hij toen weten. In 2019 onderbrak hij zijn pensioen echter even, en ontwierp hij een jurk voor Kim Kardashian voor het Met Gala. 

Kim
Kim Kardashian in 2019 bij het Met Gala in een jurk van Mugler.

Naast modeontwerper was Thierry Mugler ook een succesvol parfummaker. Onder andere zijn eau de parfum Angel uit 1992, verkocht in een stervormige flacon, was een wereldwijde hit. De parfum kenmerkt zich door de bijzondere geur van vanille en verse vruchten en wordt ook twintig jaar later nog goed verkocht.

De doodsoorzaak van de designer is niet bekendgemaakt. Wij wensen alle nabestaanden veel sterkte!

Bron: RTL Boulevard, NOS | Beeld: Brunopress, Instagram

Laatste nieuws