Oeps: zóveel paaseitjes eten we gemiddeld tijdens Pasen

Het zijn er waarschijnlijk meer dan je denkt...

Lees ook

Paaseitjes liggen meestal al maanden voor Pasen in de winkel. Grote kans dus dat je er al heleboel hebt gesnoept. We don’t blame you, though! Maar hoeveel paaseitjes eten we nou eigenlijk gemiddeld tijdens het paasweekend?

Lekker eten

Tijdens dit lange weekend geven we ook ons zelfdiscipline a day off en wordt veel lekkers genuttigd. Van suikerbrood tot croissantjes en van gevulde eieren tot chocolade-eieren. Er is genoeg lekkers te vinden in de supermarkt. De transitie van kerst- naar paassnoep loopt sinds enkele jaren zo vlekkeloos op elkaar over, dat we geen periode zonder feestelijk snoepgoed hoeven te doen. De kans is dus aanwezig dat je je enkele weken voor Pasen al overgaf aan de paaseitjes. We get it. Probeer de verleiding van de vrolijk gekleurde chocolade-eitjes maar eens te weerstaand. Is toch moeilijker dan we zouden willen.

Onderzoek

HEMA nam enkele jaar geleden polshoogte bij het paasei-minnende volk. De keten was namelijk benieuwd hoeveel choco-eitjes we nu eigenlijk eten. Wat bleek? Rond de paasdagen maken we 47 paaseitjes soldaat. Maar dat was in 2018… In stressvolle tijden vermoeden we dat we toch wel iets meer van de zoete lekkernij naar binnen werken dan voorgaande jaren.

Het is belangrijk dat je jezelf af en toe een lekkernij gunt. We willen daarom vooropstellen dat je zeker moet genieten van de paaseitjes tijdens Pasen. Probeer het alleen niet al té gek te maken. De paaseieren zijn namelijk behoorlijke caloriebommen en een paaseitje bevat zo’n 45 calorieën. En daar eten we er dan vaak meerderen van. Gelukkig zijn er genoeg manieren om het er weer af te branden. Zo kun je 5 minuten hardlopen om een eitje te verbranden. Wandel je liever? Trek dan 10 minuten uit om een chocolaatje te verbranden. Goed, vergeet ook vooral niet te genieten van dit heerlijke weekend!

Bron: Marie Claire | Beeld: Unsplash

Laatste nieuws

Zie ook