Actrices die de rol van Meghan Markle hebben vertolkt

Vier keer de Duchess of Sussex! Wie vind jij de beste lookalike?

Sinds Meghan Markle haar acteerwerk opgaf om met een real life prins te trouwen, zijn er meerdere actrices geweest die juist in háár huid zijn gekropen. Meerdere keren werd de hertogin van Sussex vertolkt op het witte doek of op het toneel. En, wie vind jij de beste lookalike?

Een filmwaardig leven

Van ambitieuze actrice, activiste en lifestyle blogger tot ‘opstandige’ royal die haar eigen plan trekt: hoewel ze nog maar veertig jaar oud is, heeft Meghan Markle al een behoorlijk indrukwekkend levensverhaal. Niet zo gek dus dat, naast meerdere biografieën, er ook al een aantal films over het leven van La Markle zijn verschenen. Goed, erg positief werden die niet ontvangen vanwege de ietwat tenenkrommende dialogen en low budget kostuums en decors, maar wel erg geslaagd waren de lookalikes die in de rol van Meghan Markle kropen. Kijk mee!

Parisa Fitz-Henley

In de film Harry & Meghan: A Royal Romance, over hoe de liefde tussen de Britse prins en de Suits-actrice opbloeide, werd Meghan gespeeld door Parisa Fitz-Henley, een in Jamaica geboren actrice die nu in Amerika woont.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Parisa Fitz-Henley (@parisafitzhenley)

Samen met haar ‘Harry’, acteur Murray Fraser:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lifetime TV (@lifetimetv)

Tiffany Marie Smith

Lifetime, de producent achter de eerste film over de Sussexjes, maakte ook het vervolg Harry & Meghan: Becoming Royal, over het roerige eerste jaar van hun huwelijk. Hierin werd de rol van de hertogin van Sussex gespeeld door Tiffany Marie Smith. Deze actrice kreeg al jaren te horen dat ze op Meghan leek. “Het begon al toen Suits populair werd (de serie waarmee Meghan bekend werd bij het grote publiek, red.), en toen Harry en Meghan gingen daten, gebeurde het nog vaker”, vertelde Tiffany daarover aan TODAY. “Toen ze zich verloofden, stapten mensen op straat op me af: ‘Weet je op wie je lijkt?’ Wat ik een groot compliment vind, want ik vind haar een geweldige vrouw.”

Tiffany als royal bride Meghan:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tiffany Smith (@tiffany_smith)

En met haar ‘Harry’, ditmaal acteur Charlie Field:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tiffany Smith (@tiffany_smith)

Ook leuk: Tiffany met haar Meghan-voorganger Parisa.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tiffany Smith (@tiffany_smith)

Sydney Morton

Roerig als de afgelopen jaren voor prins Harry en hertogin Meghan zijn geweest, bleef ook een deerde deel van de filmreeks niet uit: Harry & Meghan, Escaping the palace. Wéér werden de hoofdrollen door nieuwe acteurs gespeeld, en ditmaal was het Sydney Morton die de rol van Meghan mocht vertolken. Of de voorraad dubbelgangers inmiddels op was? Wij vinden dit in ieder geval niet de állerbeste lookalike.

Beeld: BrunoPress

Al herkennen we het nagebootste Oprah-interview natuurlijk meteen!

Beeld: BrunoPress

Danique Graanoogst

Ook in ons eigen landje hebben we een heuse Meghan-ster. Danique Graanoogst speelde de hertogin van Sussex in de musical Diana & Zonen.

En ook in Beau Monde schitterde ze als ’n royal!

More to come

En, wie wordt de volgende Meghan Markle? Hoewel de hertogin waarschijnlijk niet meer haar opwachting zal maken in de laatste seizoenen van The Crown, vermoeden we dat het leven van Meg en de royals vast nog wel een keertje tot serie/film/musical/toneelstuk wordt gemaakt. Zo werd de Britse actrice Gugu Mbatha-Raw al eens aangewezen als the next Duchess of Sussex. En wie weet pakt Meghan zélf haar acteerwerk ooit weer op…

Bron: Today, Town & Country | Beeld: BrunoPress

 

Laatste nieuws