Onzeker over je gebit? Zo show je weer een stralende glimlach

Hij ligt binnen handbereik!

Lees ook

Vol zelfvertrouwen glimlachen: veel vrouwen zouden het maar al te graag willen, maar worden tegengehouden door onzekerheden over hun gebit. Zonde, want een stralende glimlach is niet alleen goed voor je humeur en je gezondheid, maar ook een stuk makkelijker te bereiken dan veel mensen denken.

Glimlachen vol vertrouwen

Maak je je weleens zorgen over je gebit? Je bent niet alleen, want onderzoek* van PlusDental toont aan dat maar liefst 71,5 procent van de Nederlanders wel een tandheelkundige behandeling zou willen ondergaan voor een beter gebit. Vooral mannen zien een verbeterd gebit wel zitten, maar ook bijna 20 procent van de ondervraagde vrouwen heeft een correctie van het gebit hoog op het wensenlijstje staan.

De main motivation voor een beter gebit is voor veel vrouwen dat het een positieve uitstraling op anderen heeft. Maar ook voor jezelf heeft het veel voordelen om weer een grote glimlach te laten zien. Zo maak je door te glimlachen een reactie in je hersenen aan waardoor je jezelf gelukkiger en zelfverzekerder voelt, zélfs als die glimlach niet helemaal gemeend is. Ook kan glimlachen helpen bij het versterken van het immuunsysteem en het verlagen van je hartslag en bloeddruk. Enorm jammer dus dat miljoenen mensen nauwelijks durven te glimlachen omdat ze ontevreden zijn over hun gebit. Gelukkig is er anno 2022 heel veel mogelijk om weer een gelukkige glimlach op je gezicht te toveren!

Onzichtbare beugel

PlusDental heeft als missie om mensen weer een zelfverzekerde, gelukkige lach terug te geven. Dat doen ze aan de hand van behandelingen met aligners, oftewel onzichtbare beugels. Een stuk minder opvallend dan de constructies die veel mensen zich met enige gruwel herinneren uit hun jonge jaren. De aligners kunnen helpen om milde en matige tandafwijkingen te corrigeren op een discrete, veilige en betaalbare manier. Het is dus een stuk comfortabeler dan een ‘standaard’ beugel, maar hoe werkt het eigenlijk?

Medisch team

Dankzij vergevorderde digitalisering en de hoogste medische standaarden kan PlusDental tandheelkunde toegankelijk en betaalbaar maken voor een grote groep mensen. De behandelplannen en onzichtbare beugels worden met uiterste zorg vervaardigd door een team van meer dan 100 tandartsen en tandtechnici in het laboratorium van PlusDental in Berlijn. Ieder behandelplan wordt door minstens twee experts bekeken en beoordeeld.

In samenwerking met zo’n 200 ervaren, geregistreerde tandartsen uit Europa heeft PlusDental bovendien een groot deel van het orthodontische proces kunnen digitaliseren. Dat betekent dat elke stap, van het inplannen van een eerste afspraak tot een controle of de facturatie, eenvoudig kan worden afgehandeld op een digitaal tandheelkundig platform. Een stuk makkelijker dan eindeloze telefoontjes naar de ortho! Bovendien maakt deze digitalisering de aligners van PlusDental tot wel 60 procent goedkoper dan een ’traditionele’ beugel.

Online en offline

Dankzij de digitalisering kunnen tandartsen de ontwikkelingen nauwgezet volgen. Maar dat er veel online en op afstand kan, betekent natuurlijk niet dat je helemaal op jezelf aangewezen bent. Wanneer het jou uitkomt, kun je terecht bij een van de twee flagship-praktijken van PlusDental in Amsterdam en Rotterdam, of bij een van de vele partnerklinieken door het hele land. Uiteraard wanneer het past in jóuw agenda, zodat de weg naar een stralende glimlach zo makkelijk mogelijk gemaakt wordt. Niet voor niets gingen al meer dan 50.000 mensen je al voor!

Hoe werkt zo’n behandeling?

Kan een veilige, betaalbare en vooral discrete aligner jou ook verder helpen naar die gewenste glimlach? Een behandeling bij PlusDental begint met een gratis consult in een van de klinieken. Hierbij wordt de gezondheid van mond en gebit bekeken, een 3D-scan van je gebit gemaakt en natuurlijk besproken of deze behandeling bij je past. Vervolgens kan er een behandelplan gemaakt worden en krijg je ook alvast een 3D-visualisatie te zien van het resultaat dat je kunt verwachten. In overleg met de tandarts overleg je dan of dit inderdaad is wat jij wilt voor je gebit. Dit is allemaal vrijblijvend en kosteloos. Pas als je zélf groen licht geeft voor de behandeling, ontstaan er kosten.

Het prijskaartje dat aan de gebitsbehandeling hangt, is afhankelijk van jouw eigen situatie. Er zijn drie verschillende mogelijkheden, afhankelijk van de scheefstand van je tanden. Voor ‘licht’ betaal je €1690, voor ‘middel’ €2390 en voor ‘complex’ €2690. Meestal duurt een behandeling tussen de vier en de tien maanden, maar gemiddeld zijn patiënten na zes maanden helemaal ready to smile. Tijdens het behandeltraject kun je via de PlusDental-app áltijd een 3D-visualisatie van je behandelplan inkijken en je vooruitgang bijhouden. Zo weet je ook precies wanneer je het volgende setje aligners kunt gaan dragen.

Op naar een stralende glimlach

Vind jij het ook tijd om weer je mooiste glimlach te laten zien? Meer informatie over de gebitscorrectie van PlusDental vind je op de website, waar je ook meteen een afspraak kunt inplannen voor een eerste 3D-scan. Hier kun je ook de resultaten bekijken en de ervaringen lezen van de duizenden mensen die je voorgingen in een behandeling naar een prachtig gebit. Wie weet ben jij de volgende met een zelfverzekerde en stralende lach!

*Onderzoek uitgevoerd van 26 tot 29 november 2021 uit naam van PlusDental door Appinio onder 1.000 Nederlandse respondenten in de leeftijd van 16 tot 65 jaar.

Laatste nieuws

Zie ook