Dit is hoe de vrouw van Robèrt van Beckhoven eruitziet

Robèrt en zijn vrouw Pirjo runnen samen twee bakkerijen.

Lees ook

We kijken elke zaterdag massaal naar het succesvolle programma Heel Holland Bakt. Patissier Robèrt van Beckhoven maakt ons altijd erg vrolijk. We hebben hem al talloze keren voorbij zien komen op onze televisie, maar hoe ziet zijn Pirjo er eigenlijk uit?

Voor de liefde verhuisd

We kennen Robèrt als dé Meester Patissier en het tikje strenge jurylid van HHB. Daarnaast heeft hij ook nog twee eigen bakkerijen. De ene bakkerij bevindt zich in Oisterwijk, de andere in Leidschendam. Daar is hij nog altijd regelmatig aanwezig om de lekkerste baksels te maken. Ook geeft hij daar bakcursussen. Een bezige bij! Hij doet dat echter zeker niet alleen, want zijn bedrijf wordt zakelijk gerund door zijn vrouw Pirjo de Winkel.

Robèrt en Pirjo zijn inmiddels al ruim vijftien jaar bij elkaar. In een regionaal interview zei Pirjo ooit het volgende over hun relatie: “Ik ben een Wageningse bioloog en tot 2005 had ik een drukke baan in Amsterdam. De liefde trok mij naar Brabant. Robèrt sprake me aan omdat hij zowel gepassioneerd als nuchter is.”

Eerder huwelijk

Robèrt is vader van vijf kinderen. Uit een vorig huwelijk had hij al drie kinderen. Twee van hen blijven bewust uit de media, maar zijn zoon Koen is wel te zien geweest in het televisieprogramma Hermans pop-up restaurant. In dat programma ging Herman den Blijker op zoek naar een chefkok voor zijn nieuwe restaurant in Rotterdam. Koen en zijn vriendin Maartje deden samen aan dat programma mee.

Robèrt en Pirjo kregen samen ook nog weer twee kinderen. Zij gaan alle drie nog naar school. Aan Story vertelde Robèrt ooit vol trots over zijn kroost: “Ze lopen niet te pochen dat hun vader bekend is. Ik vind niet dat kinderen om mij vriendjes moeten worden met mijn kinderen.” Een nuchtere instelling dus. De kinderen van Robèrt en Pirjo worden ook zoveel mogelijk buiten de publiciteit gehouden.

Af en toe voorbijgekomen

Pirjo heeft zelf geen Instagram, maar heeft al wel een aantal keer op de pagina van haar man gestaan. De eerste post waarin we Pirjo voorbij zien komen, is die over de leerfabriek van Oisterwijk. Robèrt kondigde met die post aan dat ze de ruimte daar wilden uitbreiden, aangezien de brandweerkazerne ernaast vrij kwam. “We krijgen de kans om het plaatje écht compleet te maken. Hier kunnen we in de zomer eindelijk echt ambachtelijk ijs, wafels en pannenkoeken serveren”, schrijft de patissier erbij. Er zit een foto bij waarop het stel op locatie poseert. Ziet er lief uit!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Robèrt van Beckhoven (@bijrobert)

Doel behaald

Ook de tweede keer dat Pirjo op het account van Robèrt te zien was, ging het over de leerfabriek. Deze post volgde slechts een paar weken na de vorige en er is een foto uit dezelfde fotoshoot gebruikt. Het was een blij bericht, want de crowdfunding van Robèrt en Pirjo was succesvol gebleken. “Via deze weg willen we iedereen alvast enorm bedanken voor de support. We zijn ontzettend trots dat we ons minimale investeringsdoel voor de overname van De Kazerne hebben bereikt, een geweldige mijlpaal”, aldus Robèrt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Robèrt van Beckhoven (@bijrobert)

Minder leuk nieuws

Net als veel andere ondernemers kregen ook Robèrt en Pirjo te maken met moeilijkheden door corona. Robèrt wijdde er een post aan, waarin hijzelf en Pirjo op een grappige manier te zien zijn. Hij bekeek de situatie duidelijk met de humor die nodig was om door te kunnen blijven gaan. “We moeten samen aan de bak om de verspreiding van het coronavirus een halt toe te roepen. Dat nemen wij heel letterlijk! […] Want zoveel mogelijk mensen laten genieten van het bakkersvak, dat doen we nog steeds het liefst”, schreef Robèrt erbij. Inmiddels zijn beide bakkerijen gelukkig weer open.

Samen mensen enthousiasmeren

Ook al zien we online niet zoveel van haar: we hebben een goede indruk gekregen. Pirjo ziet eruit als een vriendelijke, lieve vrouw die trots is op wat ze met Robèrt heeft bereikt. We hopen dat ze nog lang aan Robèrts zijde mag staan, zodat ze samen zoveel mogelijk mensen blij kunnen maken met de kunst van het bakken!

Bron: Vriendin, 100% NL, Libelle | Beeld: BrunoPress, Instagram

Laatste nieuws

Zie ook