[Gesloten] Fabulous Friday: win 5x een Brow Set van Supercilium voor de perfecte wenkbrauwen t.w.v. €69

Hoe bepaal je de perfecte vorm voor je wenkbrauw? Brow expert Manouk de Vries geeft tips – en om je nog verder te helpen geven wij 5 Brow Sets weg!

Hoe bepaal je de beste vorm voor je wenkbrauwen? En hoe creëer je vervolgens die brow look? Wenkbrauwexpert en founder van Supercilium Manouk de Vries deelt haar advies. En om het vinden van die perfecte wenkbrauw nóg makkelijker te maken, mogen wij vijf keer een Brow Set van Supercilium weggeven!

Define, Sculpt en Control

Supercilium, het beautymerk van wenkbrauwexperts wereldwijd, is tegenwoordig ook thuis te gebruiken. Met de Define, Sculpt en Control-techniek creëer jij de brows van je dromen in een handomdraai, gewoon thuis aan je kaptafel. De Supercilium Brow Set die wij mogen weggeven bestaat uit een Brow Pencil, een Brow Concealer en Brow Control: drie eenvoudige, snelle stappen voor de perfecte look. Kans maken op deze prachtige prijs? Het enige wat je hoeft te doen, is onderstaand formulier in te vullen. En vergeet vooral niet om alvast de brow tips van Manouk te lezen, die speciaal voor Beau Monde de meest gestelde vragen van lezeressen beantwoordde.

We zien dat je al hebt deelgenomen aan deze actie.

Fabulous Friday: win 5 x een Brow Set van Supercilium voor de perfecte wenkbrauwen

Doe mee en maak kans!

Beau Monde’s veelgestelde vragen

Tijd voor een Q&A! Op Instagram vroegen we jullie naar de wenkbrauwvragen die je altijd al hebt willen stellen. Superciliums Manouk de Vries geeft onmisbare antwoorden voor elke brow queen in de dop.

Hoe weet je welke vorm wenkbrauw bij je gezicht/vorm ogen past?

Manouk: “Ik vind het het mooiste om met de natuurlijke vorm van je wenkbrauw te werken. Het is altijd het mooist om dat wat je hebt nog mooier te maken, in plaats van te proberen te veranderen wat je hebt. Met een wenkbrauw maakt een paar millimeter verwijderen of bijtekenen al een enorm groot verschil. Hieronder wat tips en tricks:

1. Werk altijd met de Golden Brow Ratio. Met deze techniek start en eindigt je wenkbrauw altijd op de juiste plek. Hoe je jouw golden Brow ratio bepaalt? Gebruik een potlood, pen of kwast om de juist positie te bepalen:

  • Het begin: Leg een potlood langs het midden van je neusvleugel, recht naar boven. Dit punt is waar je wenkbrauw hoort te beginnen.
  • De arch: Leg het potlood langs het midden van je neusvleugel, en laat hem precies door je iris heen lopen als je recht vooruitkijkt, en laat hem eindigen op de bovenrand van je wenkbrauw. Dit is je hoogste punt van je wenkbrauw, ook wel de arch genoemd.
  • Het einde: Leg je potlood langs je neusvleugel en langs je buitenste ooghoek. Waar je potlood je wenkbrauw raakt, is het ideale eindpunt van je wenkbrauw.

Als je deze drie stappen volgt, heb je altijd de juiste vorm! Ter illustratie:

Gezichtsvormen

Er zijn grofweg 5 typen gezichtsvormen, waarbij een wenkbrauwvorm het beste past:

Ovaal

Dit gezicht kenmerkt zich door een vorm waarbij de onderste helft en de bovenste helft even lang zijn. Dit is het meest ideale type gezicht. Eigenlijk past hier iedere wenkbrauw bij! Ik zou gaan voor een zachte wenkbrauw met een lichte arch. Je vorm kan dik en dun zijn, afhankelijk van je andere features.

Vierkant

Je gezicht kenmerkt zich door rechte kaken en rechthoekige vormen. Dit gezicht type kan snel mannelijk ogen en daarom is het belangrijk om een zachte ietwat ronde wenkbrauw te dragen. Het liefst de wenkbrauwen zo vol mogelijk te houden. Dunne wenkbrauwen zorgen ervoor dat je gezicht uit balans raakt. Maar te volle wenkbrauwen zorgt ervoor dat je gezicht ook mannelijk kan ogen.

Diamond

Je hebt een smalle kin, hoge jukbeenderen en een breder voorhoofd. Hierbij is het mooiste om een wenkbrauw met een arch en een zachte ronding te hebben. De arch zorgt ervoor dat je jukbeenderen worden geaccentueerd. Met een zachte ronding voorkom je dat je gezicht te puntig oogt.

Lang

Bij een lang gezicht, is meestal de onderkant van je gezicht langer dan de bovenkant en oogt je gezicht smal. Belangrijk is om je wenkbrauw zo recht mogelijk te houden om de lengte te breken. Als je een wenkbrauw met een hoge arch draagt, oogt je gezicht nog langer. Ook is het aan te raden om je wenkbrauwen zo vol mogelijk te houden.

Rond

Een rond gezicht oogt soms vol doordat de breedte van je gezicht breder lijkt dan de lengte. Je hebt veel ronde vormen in je gezicht: ronde kin, ronde wangen en ronde kaken. Het is belangrijk om een wenkbrauw met een arch te dragen om de ronde vormen te doorbreken. Je creëert zo als het ware een beetje extra hoogte met je wenkbrauw.

Hoe houd je de vorm en kleur van de wenkbrauw zo natuurlijk mogelijk? Moet de kleur nu donkerder of lichter dan je eigen haarkleur zijn?

Het mooiste is om altijd vanuit je natuurlijke vorm te werken. Vaak heb je al een wenkbrauw die goed bij de natuurlijke vorm van je gezicht past. Verstandig is om altijd de bovengenoemde golden ratio aan te houden. Deze techniek zorg voor het meest gebalanceerde resultaat. Ik zou het shapen van je wenkbrauw zoveel mogelijk overlaten aan een professional. Zo voorkom je dat je verkeerde haartjes eruit trekt en de vorm van je wenkbrauw verpest. Een paar verkeerde haartjes eruit trekken kunnen al snel je vorm uit balans brengen. Als je vorm eenmaal op orde is, kun je zelf proberen deze vorm bij te houden.

De kleur van je wenkbrauw is heel persoonlijk. Je wenkbrauwen een tint donkerder verven geeft je een krachtige look, maar als je al vrij donkere wenkbrauwen hebt kan dit ook too much zijn. Voor het meest natuurlijke effect is het het mooiste als je maximaal een tint donkerder gaat dan je eigen haarkleur.

Qua wenkbrauwmake-up zou ik altijd een tint lichter of dezelfde tint kiezen als je haartjes. Zo zorg je voor een mooi schaduw effect en zorg je voor een zacht contrast. Bij een te donkere kleur steekt de kleur onder je wenkbrauwhaartjes te heftig af tegenover je eigen haartjes, wat een heel onnatuurlijk effect geeft.

Als je iets té gretig geëpileerd hebt, hoe snel groeien je wenkbrauwen terug, en wat kun je in de tussentijd toen om toch met goed gevormde brows voor de dag te komen? Krijg je je natuurlijke vorm wel ooit terug?

Je haartjes groeien gemiddeld tussen de 3 en 6 weken weer terug. Maar pas op! Bij regelmatig epileren kun je de haarwortel beschadigen en heb je kans dat het haartje niet meer terug groeit. Overmatig tweezen kan je wenkbrauw voor altijd beschadigen.

De beste tip is om 3 maanden helemaal niet te epileren. Ook niet die haartjes waar je zo aan irriteert. Gewoon niet aan zitten en dan een afspraak maken bij een specialist. Met de brow specialist kan je werken aan een nieuwe vorm. Ga in ieder geval niet nog meer weghalen in de hoop de lijn weer terug te vinden! Dat werkt vaak averechts en zorgt ervoor dat je maar blijft epileren. En dan is er no way back.. Zoals wenkbrauwspecialisten altijd zeggen: your brows are sisters, not twins. Niemand heeft twee identieke wenkbrauwen, en dat is helemaal oké!

In de tussentijd kan een Henna Brow verfbehandeling je goed helpen om de vorm van je wenkbrauw te corrigeren. Deze verf kleurt namelijk niet alleen je haartjes, maar ook de huid onder de wenkbrauw haartjes. Of teken met ons wenkbrauwpotloodje voorzichtig je ideale vorm, en vul gaatjes op als je lege plekjes hebt in je wenkbrauw. Ook is een concealer pen onder en boven je wenkbrauw een goede manier, om de juist vorm extra te accentueren.

5 tips om je wenkbrauwen te doen:

  1. Less is more! De tijd van enorme, donkere en strakke wenkbrauwen is voorbij! De onderlijn van je wenkbrauw mag strak, de bovenkant meer fluffy.
  2. Een concealerlijntje onder je brow zorgt voor een extra mooie definitie. Een simpel trucje die je wenkbrauwen extra laat opvallen. Wij hebben een micro concealer waarmee je niet fout kan gaan omdat hij zo dun is.
  3. Weinig tijd? Ga voor fluffy. De truc voor extra lang resultaat: Kam je haartjes eerst naar beneden met een spoolie met brow wax, bijvoorbeeld onze Brow Control, en vervolgens pas omhoog. Dit zorgt voor een speels en frisse look, die je ogen gelijk lift. En met deze techniek blijft je look de hele dag zitten.
  4. Laat het shapen over aan een professional. Er kan veel misgaan als je zelf epileert. Ben je niet zeker of je het goed doet, ga dan naar een brow bar! Zij kunnen je adviseren.
  5. Stop er tijd in om jouw golden brow ratio te ontdekken! Als je die onder de knie hebt, heb je binnen no-time altijd strakke wenkies.

Deze actie loopt tot en met vrijdag 1 juli. De winnaar ontvangt een persoonlijk bericht met daarin het goede nieuws. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd en de prijs is niet inwisselbaar voor geld of voor andere goederen of diensten. Mocht Beau Monde niet binnen twee dagen na berichtgeving antwoord ontvangen van de winnaar, dan vervalt de prijs.

Beeld: Supercilium

Laatste nieuws