Deze royals trouwen binnenkort in Rotterdam

Een erfprins en een Rotterdamse onderneemster: wat 'n stralend koppel!

Het is wat koninklijke bruiloften betreft nogal rustig in ons landje, maar voor aristo- en royaltywatchers is er toch iets om naar uit te kijken. Binnenkort vindt in Rotterdam de religieuze bruiloft plaats van erfprins Alexander van Mecklenburg-Strelitz en de Nederlandse Hande Macit.

Alexander & Hande

Erfprins Alexander is de oudste zoon van Borwin en Alice, Hertog en Hertogin van Mecklenburg en daarmee hooggeplaatste Duitse adel. Klinkt de naam Mecklenburg je bekend in de oren? Dat kan kloppen, want koningin Wilhelmina’s echtgenoot Hendrik was een hertog van Mecklenburg. Een Nederlandse link is er nog steeds, want erfprins Alexander woont momenteel in Rotterdam.

Daar stapt hij binnenkort ook (wederom) in het huwelijksbootje met Hande Macit, een in Turkije geboren Nederlandse business woman met een eigen yoghurtbedrijf, Luwia Yoghurt. Op 17 juni 2022 trouwden de prins en de onderneemster al voor de wet in Schloss Mirow (Duitsland), het paleis van de Mecklenburg-Strelitzen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Hande Macit (@handemacit)

Bruiloft in Rotterdam

Volgens royaltyblogs volgt de religieuze trouwceremonie later in hun woonplaats Rotterdam. Waar en wanneer dit precies zal zijn, is niet bekend.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Hande Macit (@handemacit)

Hoofd van het huis

Als erfprins volgt Alexander later zijn vader op als Hertog van Mecklenburg en prins van Wenden, Schwerin en Ratzeburg. Hande mag zich dan ook Hertogin noemen. Een leuke titel, maar het betekent niet dat ze haar goed lopende yoghurtzaak op hoeft te geven. De Mecklenburgs zijn geen werkende royals en hebben ondanks hun titel ook een ‘gewone’ baan. Zo was Hertog Borwin voor zijn pensioen onder andere de manager van een hotel en handelaar in jachtwapens.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Hande Macit (@handemacit)

Al heeft het leven wel nét wat meer koninklijke glans als aanstaande hertogin, zo zien we op de prachtige video’s en foto’s die Hande op haar Instagram-pagina deelt. Rechtstreeks uit ’n sprookje!

We wensen de newlyweds veel geluk samen en kijken uit naar de Rotterdamse buridskiekjes!

Bron: Adel in Nederland, Mecklenburg-Srelitz.org, Instagram @a_royal_obsession | Beeld: iStock

Laatste nieuws