Maakt het leven mooier

Bezoek prinses Charlene aan het Vaticaan maakt tongen flink los

Here we go again!

Prince Albert II and Princess Charlene of Monaco after the meeting with the Pope

Hoewel menig royal de vakantie heeft ingeluid, is de koninklijke agenda in Monaco ramvol. Met prinses Charlene weer terug in het paleis is het gelukkig nooit saai, en maakte ze gisteren de tongen flink los met een protocolbrekende outfit in het Vaticaan. 

Grimaldi's in het Vaticaan

De Grimaldi's waren gisteren op privé-audiëntie bij paus Franciscus in het Vaticaan. Hoewel het traditie is om bij een bezoek aan de paus een lange jurk te dragen met een hoge kraag en lange mouwen, en een zwarte mantilla, koos Charlene voor haar eigen dresscode.

Voor de gelegenheid droeg ze namelijk een zwarte jurk met boothals en doorschijnende mouwen. Ook droeg ze een zware rozenketting en zwarte sluier. Een elegant plaatje, maar volgens de voorschriften iets te bloot rond de schouders voor een bezoek aan het Vaticaan.

Charlene ziet er elegant uit, helaas is het op veel vlakken niet volgens de dresscode. Bron: BrunoPress

Daarnaast is er ook nog de regel dat slechts zeven vrouwen ter wereld (!) witte kleding mogen dragen tijdens een ontmoeting met de paus. De traditie, die bekendstaat als Le privilège du blanc, 'het voorrecht van het wit', is uitsluitend voorbehouden aan katholieke koninginnen, koningin-gemalinnen en prinsessen.

Deze groep bestaat nu uit koningin Sofia van Spanje, koningin Paola van België, groothertogin Maria Teresa van Luxemburg, koningin Mathilde van België, koningin Letizia van Spanje, prinses Marina van Napels én prinses Charlene van Monaco dus. Volgens de regels van het Vaticaan had de prinses dus eigenlijk wit moeten dragen – een hoop protocolbreuken tijdens één bezoek.

Opnieuw in de fout

Dit is overigens niet de eerste keer dat Charlene losjes omspringt met de kledingvoorschriften, weet Daily Mail ons te vertellen. In 2013 werd de prinses namelijk ook gespot in een zwarte outfit, bij de inauguratiemis van paus Franciscus.

Na twee afspraken in het Vaticaan waarbij ze de kledingvoorschriften negeert, vragen sommige royalty-watchers zich af of het een statement is naar de rooms-katholieke kerk. Charlene groeide op als protestant, maar bekeerde zich in april 2011 tot het rooms-katholicisme voor haar royal wedding. Ach, het blijft natuurlijk ook een voorrecht en géén verplichting.

Bron: Daily Mail, Express.co | Beeld: BrunoPress