Prinses Charlene geeft rondleiding door haar paleis

Laat het gidsen maar aan Charlene over!

Prinses Charlene van Monaco kan weer een nieuwe functie aan haar CV toevoegen: die van gids. Maandagmiddag verraste de prinses een aantal toeristen die het paleis bezochten door zélf een rondleiding te geven.

Your tour guide: Charlene!

Afgelopen weekend was Charlene niet aanwezig bij het Bal de la Rose, het grootste gala van Monaco, maar de prinses laat direct zien dat ze niet weer van de aardbodem verdwenen is. Hare Doorluchtige Hoogheid is gewoon lekker aan het werk. Zo liet ze maandag aan een aantal genodigden de net gerenoveerde Grands Appartements van het prinselijk paleis zien, die na meerdere jaren van renovatie weer opengesteld zijn aan het publiek. Daarna besloot Charlene zich ook te mengen onder de nietsvermoedende toeristen. Surprise!

Vooral de vierde foto is een heerlijk plaatje, vinden wij. Dan sta je daar, in full-on tourist mode met je camera, rugzak en audiogids, en komt Charlene je opeens een knuffel geven!

Rondleiding op de rots

Door de renovaties en de coronamaatregelen hield het prinselijk paleis de deuren lang gesloten voor bezoekers, maar sinds 1 juli is een deel van het optrekje van Albert en Charlene weer opengesteld voor het publiek. Voor tien euro per persoon – een klein prijsje in een duur landje – kun je een tour maken door de pronkkamers van het paleis. Ook kun je de beroemde binnenplaats met eigen ogen bewonderen.

Beeld: BrunoPress

Mocht je toevallig neerstrijken aan de Zuid-Franse kust deze zomer, dan is even buurten bij de Grimaldi’s dus zeker een aanrader. Zelfs als je niet zo van de oude schilderijen en antieke meubels bent – veel bezoekers laten in hun reviews weten dat in ieder geval de uitzichten vanaf de rots de moeite waard zijn. En wie weet loop je Charlene zelf nog tegen het lijf!

Bron: Palais Princier de Monaco | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws