Waarom hertogin Kate nu al is verkozen tot de ‘best geklede dame’ van 2022

Met stip op nummer 1!

Lees ook

De best geklede dame van de Britse society? Dat is volgens het toonaangevende blad Tatler niemand minder dan de hertogin van Cambridge. Maar wat maakt Kate Middleton nu precies zo’n stijlvolle verschijning?

Best Dressed List

Ieder jaar brengt Tatler, hét magazine van de Engelse upper class, een Best Dressed List uit. In 2022 komt hertogin Cambridge als modewinnaar uit de bus. Zij staat op nummer één in deze top 25. Het komt niet als een enorme verassing, want we wisten natuurlijk al dat hertogin Kate het afgelopen jaar haar meest fashionable beentje heeft voorgezet. Maar wat was de precieze reden om Kate tot modekoningin te kronen?

The Duchess of Cambridge tijdens Royal Ascot, 2022. Beeld: BrunoPress

Verloren glamour

Volgens Tatler is Kate een van de modesterren die ‘oude glamour doet herleven, het bewijs dat een goede smaak nooit uit de mode raakt.’ Een voorbeeld daarvan is de japon die de Duchess of Cambridge deze zomer tijdens Royal Ascot droeg, de stippenjurk in de foto hierboven. “Het was een look die deed denken aan Julia Roberts in Pretty Woman en aan prinses Diana in de jaren ’80.” Volgens het magazine heeft de future queen alles wat een moderne hertogin in huis hoort te hebben: “Alles moet perfect op maat gemaakt zijn, de huidige catwalktrends omarmen maar met de juiste jurklengten en klassieke silhouetten.” Goed. Tijdloos mixen met trends dus, en alles vooral goed laat passen. Dát is het modegeheim van Kate.

Prinses Beatrice

Beeld: BrunoPress

Een andere royal die het tot de Best Dressed List heeft geschopt, is prinses Beatrice. De kleindochter van de Queen wordt geprezen om het feit dat ze veel designers van eigen bodem draagt en dat ze de trends nauwlettend in de gaten houdt. Bea valt nét buiten de top 10 met een elfde plaats, maar als de prinses haar glamourous verschijningen voortzet zoals in de laatste maanden, dan komt daar volgend jaar vast verandering in.

Bron: Tatler September Issue 2022 | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook