Waar zijn deze iconen uit de jaren tachtig nu?

Ooit bejubeld, nu vergeten. Herinnert u zich deze nog?

Lees ook

Ooit bejubeld, nu vergeten. Waar zijn deze iconen uit de eighties nu?

Dirty Dancings Jennifer Grey

Toen: “Nobody puts Baby in a corner.” Oh, wat waren we in 1987 jaloers op Jennifer Grey in ‘Dirty dancing’. Het onschuldige meisje, een tikje het lelijke eendje bovendien, dat het hart wist te veroveren van de sexy, ervaren, sympathieke en smeuïge dansheld Patrick Swayze.‘Dirty dancing’ was een ongekend succes. De film was gemaakt voor zes miljoen dollar en bracht in totaal 64 miljoen op. Daarnaast won de film een Oscar dankzij de iconische song: ‘(I’ve had)The time of my life’. Hollywood én de wereld lagen aan Jennifers voeten en ze had relaties met Matthew Broderick en later Johnny Depp – die ze onlangs omschreef als ‘zeer jaloers en zeer paranoïde’.

Beeld: BrunoPress

Nu: Begin jaren negentig onderging Jennifer, die altijd onzeker was over haar riante reukorgaan, een neuscorrectie die mislukte. Ze was zodanig veranderd dat zelfs haar beste vriendin moeite had haar te herkennen; ook had de gezichtsverandering een negatieve invloed op haar carrière.“Ik ging de operatieruimte binnen als een beroemdheid en verliet deze als een onbekende”, aldus Jennifer, die inmiddels 62 is. Ze dacht er even over om opnieuw te beginnen, met een nieuwe naam – Wanda West – die bij haar verse gezicht zou passen, maar besloot toch haar naam te behouden. Grote rollen zijn er nooit meer gekomen, wel typische celebbezigheden als ‘Dancing with the stars’.

Jennifer Grey in 2021. Beeld: BrunoPress

Growing Pains’ Kirk Cameron

Toen: Nonchalante krullen, kuiltjes in de wangen, bijdehante uitspraken, sympathieke glimlach. Wat was Kirk Cameron toch een schatje in ‘Growing pains’. Op de buis van 1985 tot 1992 en dé doorbraak van de destijds 14-jarige Leonardo DiCaprio, die vanaf 1988 een bijrol had als aanloopkind. Kirk stond wekelijks op de covers van alle tienerbladen. Adverteerders stonden in rijen van drie om hem van alles te laten aanprijzen. (Zijn commerciële hoogtepunt: een Pepsi-spotje van zestig seconden, uitgezonden tijdens de 1990-finale van de Super Bowl.) De acteur verdiende 50.000 dollar per week en genoot van elke minuut.

Kirk Cameron in 1989. Beeld: BrunoPress

Nu: Kirk trouwde in 1991 met Chelsea Noble, die hij op de set van ‘Growing pains’ had ontmoet. Het stel kreeg twee kinderen en adopteerde er vier. Inmiddels had Kirk – van huis uit niet kerkelijk – zich bekeerd tot de evangelische richting van het christelijk geloof. God ging hem steeds meer bekoren en Hollywood steeds minder. Hij liet zich omscholen tot predikant en richtte een evangelische organisatie op die tv-shows maakt en zich tegen de evolutietheorie keren. Zoals ‘Left behind’, een Christelijke filmcyclus over de eindtijd. Andere koek dan ‘Growing pains’, maar het is leuk om te zien dat Kirk (51) zijn beroemde kuiltjes nog altijd heeft.

Meer lezen over de iconen van toen? Het hele artikel lees je in Beau Monde 8/2022, nu overal verkrijgbaar!

Tekst: Sandra ten Brink | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook