Vrouw laat zien: dít gebeurt er als je stopt met het verven van je grijze haarwortels

Van geverfd haar overgaan naar natuurlijk grijs? Deze vrouw deelt het eerlijke proces.

Grijs worden we allemaal, de een op jongere leeftijd dan de ander. Sharon Mirador was 17 jaar oud toen ze de eerste zilveren streng uit haar haar plukte, en na de geboorte van haar kinderen volgden er meer. Nu deelt ze op Instagram hoe ze stopt met het verven van haar grijze haarwortels.

Duizenden volgers

Op een dag was Sharon klaar met het blijven verven van haar grijze haren om aan de verwachtingen van de maatschappij te kunnen voldoen. Op 31 december 2020 besloot ze om haar zilveren lokken voortaan te omarmen. Hoelang het duurt om van haar gekleurde haardos af te komen, deelt ze met meer dan 40.000 volgers op Instagram.

Op naar grijs

Zes weken na haar laatste touch-up deelde Sharon dit kiekje, in december 2020.

Na 17 weken zonder verfbeurt:

Na 26 weken:

Na 34 weken:

Na 54 weken, ruim een jaar nadat Sharon haar wortels voor het laatst liet bijwerken:

Na 63 weken:

In augustus 2022, een jaar en acht maanden na de laatste keer verven:

‘Het is jouw keuze’

Sharon wil met haar Instagram-account niet alleen laten zien wat er gebeurt als je stopt met het bijwerken van je haarwortels, ook wil ze vrouwen een hart onder de riem steken die going grey nog een tikkeltje spannend vinden. “Ik houd mijn mond pas als we ouder worden en grijs haar normaal vinden”, schrijft Sharon op Instagram. “Ik wil vrouwen steunen in wat ze ook willen doen om zichzelf mooi en vol vertrouwen te voelen. Stoppen met haarverf was de juiste keuze voor mij. Dat betekent niet dat het voor iedereen werkt of dat ik iets hebben tegen vrouwen die het niet doen. You do you, for you.”

Bron: PureWow, Instagram @embracingmygray_2021 | Beeld: iStock

Laatste nieuws