Maakt het leven mooier

Dit beautyproduct heeft Kate vaarwel gezegd om er jonger uit te zien

Volgens visagiste Saffron Hughes is de hertogin er zeker in geslaagd om haar 'jeugdige uitstraling' te behouden.

Als we aan Kate Middleton denken, denken we aan het grootste royal fashion icon ter wereld. Maar ook Kate heeft in de afgelopen tien jaar hier en daar wat gesleuteld aan haar looks. Zo heeft de hertogin bijvoorbeeld dít make-up product laten varen om er 'jeugdiger' uit te zien, volgens een visagiste.

Eyeliner-evolutie

De Duchess van Cambridge mocht begin dit jaar alweer veertig kaarsjes uitblazen en laten we eerlijk zijn, je zou het haar niet geven! Maar in de afgelopen tien jaar dat we al van de hertogin kunnen genieten, hebben haar looks hier en daar wel wat aanpassingen ondergaan. Zo ook haar eyeliner.

Definiëren

Volgens visagiste Saffron Hughes koos Kate in het verleden voor een zwarte eyeliner, omdat ze haar ogen probeerde te definiëren. "Ik denk dat sommige mensen graag proberen hun ogen te definiëren door zwarte eyeliner aan te brengen op hun bovenste en onderste wimperlijn. Zo vallen hun ogen écht op", aldus de visagiste. "Maar als je zwarte eyeliner op een bepaalde manier aanbrengt, kun je je ogen kleiner laten lijken." En dat wil je natuurlijk ook niet.

Jeugdige uitstraling

Hughes laat weten dat Kate door het stoppen met eyeliner erin is geslaagd om een 'jeugdige uitstraling te behouden'. "Ze ziet er nu net zo goed - misschien zelfs beter - uit dan in 2010", aldus de visagiste. "Naarmate we ouder worden, hebben velen van ons het gevoel dat we meer make-up moeten aanbrengen om er jeugdiger uit te zien, maar het is juist beter om minder make-up aan te brengen!", legt Hughes uit. "Als je toch eyeliner wil dragen, raad ik je aan om bruine eyeliner te gebruiken en alleen een dun lijntje op je bovenste wimperlijn aan te brengen. Dit geeft namelijk een zachtere definitie aan je ogen, maar op een flatterende manier." Dat wordt rennen naar de drogist dus!

Bron: Good To | Beeld: Brunopress