Hoe slecht is aceton nu écht voor je nagels?

Een manicure en een fabulous lakje? Graag! Maar moeten we ons daarbij zorgen maken over aceton? Experts leggen het uit.

Lees ook

We voelen ons bijna bloot zonder lakje op onze nagels: of het nu gaat om een subtiele shimmer of een museumwaardig staaltje nail art, we gaan graag goed gelakt door het leven. Maar bij al die manicures komt natuurlijk ook het verwijderen van nagellak kijken, iets wat minder fabulous voor je nagels schijnt te zijn. Is nagellakremover met aceton inderdaad zo slecht als we vaak horen?

Gezonde nagels

We houden niet alleen van mooie nagels, maar uiteraard ook van gezonde nagels. Als we de nail experts mogen geloven, kunnen we nagellakremover met aceton daarom beter late staan. “Aceton kan je nagels absoluut beschadigen”, vertelt nagelverzorgingsexpert Lynn Gray aan Women & Health. “Aceton is een krachtig chemisch oplosmiddel dat het afbladderen of breken van de nagels kan veroorzaken. Het kan de nagels ook sneller breekbaar maken, omdat het de nagels uitdroogt.”

Nagelolie

Er zijn inmiddels genoeg alternatieven voor nagellakremover zonder aceton te vinden, maar volgens nagelexpert Sara Sordillo hoeven we niet meteen de variant mét aceton in de vuilnisbak te gooien. “Aceton droogt de nagels inderdaad uit, maar als je het goed gebruikt, veroorzaakt het geen schade”, legt ze uit. “Gebruik het niet te vaak, wanneer je nagellak, gelnagels of nepnagels verwijdert. Breng daarna meteen een hydraterende nagelolie aan om het tekort weer aan te vullen.”

Heb je meestal een simpel lakje op je nagels, dan kun je in het vervolg beter kiezen voor een aceton-vrije remover. “Middelen zonder aceton zijn prima om thuis te gebruiken voor gewone nagellak op je vinger- en teennagels. Het duurt misschien wat langer dan met aceton, maar het is het waard.”

Bron: Woman & Home | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook