Niets veranderd: zo zag Gwyneth Paltrow er vroeger uit

Ze lijkt helemaal niet ouder te worden.

Lees ook

We kennen Gwyneth Paltrow niet alleen als succesvolle actrice, maar ook als de eigenaresse van meerdere merken en als de (ex)vrouw van Chris Martin. Op Instagram zien we geregeld een recent kiekje van haar voorbijkomen, maar hoe zag ze er vroeger eigenlijk uit?

Al vroeg op het podium

Gwyneth Kate Paltrow is de dochter van regisseur/televisieproducent Bruce Paltrow en actrice Blythe Danner. Het acteren werd haar met de paplepel ingegoten: op haar vijfde was ze voor het eerst op het toneel te zien. Haar familie verhuisde van Los Angeles naar New York toen ze elf was en daar groeide de liefde voor het acteren alleen maar verder. Toen ze net begonnen was aan haar opleiding bij de University of California, stond ze met haar moeder op het podium bij het Williamstown Theatre Festival. Haar ouders zagen hoe leuk ze het vond en besloten haar te steunen in haar besluit om met college te stoppen en fulltime te gaan acteren. Het legde haar geen windeieren: ze won onder andere een Oscar en een Emmy Award.

Eigen bedrijven

Naast haar acteercarrière staat Gwyneth om twee dingen bekend: haar merk en haar huwelijken. In 2008 lanceerde ze het merk ‘goop’, een bedrijf in digitale media en e-commerce. Op de website zijn artikelen over onder andere style, eten en shoppen te vinden. Sommige van die artikelen leverden weerstand op, omdat er schadelijke adviezen in zouden staan. Ook verkocht ze producten die voor verbaasde blikken zorgden, waaronder een kaars die naar rook naar de geur die zij tussen haar benen heeft. Toch werd het platform een groot succes. Tussen 2011 en 2019 breidde Gwyneth haar imperium uit met een huidverzorgings- en een fashionlijn genaamd G. Label en drie kookboeken.

Huwelijken

Naast het acteren en de merken is Gwyneth vaak in het nieuws geweest vanwege haar huwelijken. In 2003 stapte ze voor het eerst in het huwelijksbootje, met zanger Chris Martin. Het stel kreeg samen twee kinderen: dochter Apple en zoon Moses. In 2014 gingen ze uit elkaar, waarbij Gwyneth van een ‘conscious uncoupling’ sprak. Een aantal jaar later kwam Gwyneth op de set van Glee de liefde van haar leven tegen: schrijver en producer Brad Falchuk. Ze trouwde met hem in 2018.

Heel herkenbaar

Gwyneth heeft een behoorlijke signature look, met een gebruind lijf en lange blonde haren. Hoewel ze dit jaar vijftig is geworden, lijkt veroudering bij haar niet aan de orde. Dat zorgt ervoor dat we erg benieuwd zijn hoe ze er vroeger uitzag. Op Instagram heeft de actrice meerdere throwback-foto’s gedeeld, waardoor we een goed beeld krijgen. Hieronder zetten we er drie voor je op een rij:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Gwyneth Paltrow (@gwynethpaltrow)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Gwyneth Paltrow (@gwynethpaltrow)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Gwyneth Paltrow (@gwynethpaltrow)

Geen spat veranderd

Het is duidelijk: Gwyneth was altijd al een beauty. Hoewel ze duidelijk met de trends is meegegaan in de loop der jaren (die donkere lippenstift in combinatie met de ultiem dunne wenkbrauwen!), behoudt ze altijd haar herkenbare karakteristieken en jeugdigheid. We zijn benieuwd hoe ze er over een aantal jaar uitziet, hoewel we al een vermoeden hebben…

Bron: Britannica | Beeld: BrunoPress, Instagram Gwyneth Paltrow

Laatste nieuws

Zie ook