Monique in heftige trailer docu André Hazes: ‘Zag dat hij met drugs op op het podium stond’

'Alle maskers gaan af.'

De langverwachte documentaire over André Hazes Junior komt deze week uit op Videoland, maar vandaag krijgen we alvast de aangrijpende trailer te zien. Hierin is onder meer een zwaar geëmotioneerde Monique Westenberg te zien, die reageert op de verslavingsproblemen die de vader van haar kindje en goede vriend lijken op te breken.

‘Mezelf kapotgemaakt’

“Tot een jaar geleden heb ik altijd geroepen dat ik niet verslaafd ben”, vertelt André in de trailer. ‘Ik ben echt niet dronken, dat zeg ik je eerlijk’, horen we hem zeggen in een scène. Maar dat bleek wel zo te zijn. “Het laatste weekend voordat ik naar Spanje ging heb ik mezelf zo kapotgemaakt, en zoveel gedronken en ik heb zoveel drugs gebruikt, dat ik dacht: als ik nu niet meer wakker word vind ik het echt helemaal prima.” Heftig!

Monique en Rachel

André is niet de enige die aan het woord komt in de documentaire, zo zien we Monique Westenberg en Rachel Hazes ook voorbijkomen in de trailer. “Ik zag dat hij met drugs op op het podium stond. Ik zie het gelijk aan hem”, vertelt Monique. “En dat heeft hij nooit eerder gedaan…nooit.” Rachel deelt dat ze gebeld werd door haar zoon, met de woorden “mam, ik heb hulp nodig”.

“En toen kwam ik tot het besef dat dit leven mij en mijn dierbaren kapotmaakt”, aldus André. “Ik schaam me gewoon voor mezelf, als ik dit zie.” De zanger vertelt in de documentaire ook openhartig hoe heftig zijn verslaving was. “Ik ben blij als ik gewoon de volgende ochtend haal, zeg maar. Zo heftig is het geweest.” Hij heeft toen ook drastische maatregelen genomen. “Ik heb gewoon volledig mijn agenda geschrapt. Echt alles.”

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Videoland (@videolandonline)

Alle maskers af

“Ik wilde wel deze documentaire afmaken. Maar onder één voorwaarde: alles en iedereen moet eerlijk zijn”, vertelt André. “Alle maskers moeten af.” In de vijfdelige documentaireserie is een kwetsbare, zelfreflecterende en kritische André zichtbaar, kijkend naar de eerste beelden die voor zijn documentaire zijn gefilmd. In deze tijd speelden zijn verslavingen een grote rol in zijn dagelijks leven en dat van zijn naasten. Door te reflecteren op deze voor hem schrijnende beelden, wordt duidelijk hoe hij zich destijds eigenlijk voelde en hoe het leven van André er de afgelopen twee jaar echt uit heeft gezien.

Gelukkig hoeven we niet lang meer te wachten tot André Hazes te zien is. De vijfdelige documentaireserie is vanaf 20 oktober in zijn geheel te zien bij Videoland. De langverwachte serie gaat op 19 oktober in première bij Tuschinski in Amsterdam. We can’t wait! 

Bron en beeld: RTL / Videoland 

Laatste nieuws