Waarom je in een zijden pyjama zou moeten slapen

Staat niet alleen chic en sexy, heeft ook een hoop voordelen!

Lees ook

Slapen in een zijden pyjama staat niet alleen chic en sexy, het heeft ook een voordelen voor je nachtrust en je lichaam. Waarom wij graag in een mooi exemplaar willen investeren.

De juiste lichaamstemperatuur

Te warm, te koud… Een aangename temperatuur helpt je om beter te slapen, maar probeer de balans maar eens te vinden. Een zijden pyjama kan je helpen om je lichaamstemperatuur te reguleren. De gladde stof ademt namelijk heel goed en veroorzaakt weinig wrijving met je deken en je matras, waardoor je minder snel badend in het zweet wakker wordt.

Goed voor de huid

Zijde heeft alle eigenschappen waar je huid blij van wordt: het is lichtgewicht, schuurt niet, en is antibacterieel. Doordat je minder wrijving hebt, zou de kans op (compressie)rimpeltjes ook kleiner zijn. Ook beweren sommige mensen dat zijde helpt om de vochtbalans van de huid beter te bewaren.

Lang leve de pyjama

Een pyjama van goede kwaliteit zijde gaat lang mee – als je lief voor ‘m bent, tenminste. Zijde kun je namelijk het beste met de hand wassen. Kost wat meer tijd, maar je krijgt er wel wat voor terug. Waarbij er in je polyester of katoenen pyjama binnen no time gaten kunnen ontstaan, blijft zijde mooi. Zo vaak dragen als je wilt dus.

Schoonheidsslaapje

Een zijden pyjama is luxueus en een tikkeltje sexy, waardoor het dragen ervan je nét wat extra zelfvertrouwen kan geven. Niet voor niets is het de laatste jaren ook een trend om je zijden sleepwear ook buitenshuis te dragen. Wij slapen in ieder geval net wat lekkerder als we weten dat we er fab-u-lous uitzien.

Bron: Trending US | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook