Handig! Zo maak je een kriebelende trui wél comfortabel

Geen gekriebel meer, thank us later!

Lees ook

Het seizoen van de warme wollen truien is nu écht aangebroken. Maar hoe zorg je ervoor dat zo’n chique, winterse, gebreide tui niet kriebelt? Met deze tips is dat ongemak verleden tijd.

Scheutje azijn

Azijn kunnen we soms beter een wondermiddel noemen. Je kunt er allerlei dingen mee schoonmaken, maar het helpt ook om jouw kriebeltrui weer zacht te maken. Het is heel simpel: doe een scheutje natuurazijn bij de wolwas en wassen maar! De azijn zorgt ervoor dat de harde en prikkelende pluisjes een stuk zachter worden. En van dat geurtje merk je niets meer, trust us.

Uit de badkamer: conditioner

Conditioner maakt je haar zacht en soepel. En guess what: bij een wollen trui bereikt het haarproduct hetzelfde effect! Zo maak jij je kriebeltrui weer lekker zacht met behulp van conditioner:

  • Dompel je kriebeltrui onder in een emmer met koud water
  • Knijp de trui uit, zodat het meeste koude water eruit is
  • Dep een beetje extra conditioner op de trui
  • Laat het een half uur intrekken en kneed het haarproduct er vervolgens zachtjes uit
  • Leg de trui op een droogrek om te drogen

Even in de vriezer

Het lijkt misschien een gekke plek, maar de vriezer doet wonderen voor de zachtheid van je wollen trui. Hoe ga je precies te werk? Maak de kriebeltrui een beetje nat en leg hem een nacht in de vriezer. Door de kou trekken de vezels samen en daardoor zal de trui minder kriebelen. De volgende ochtend kun je de trui uit de vriezer halen en voorzichtig laten ontdooien. Met de nadruk op voorzichtig, want anders kunnen de vezels breken. Eindresultaat: een zijdezachte trui.

Drogen

Tot slot een tip met betrekking tot het drogen van je trui. Doe dat bij voorkeur aan de waslijn. Neerleggen is zelfs nog beter, anders bestaat de kans dat je favoriete trui zijn vorm verliest. Vermijd in elk geval de droger. Wol is niet gemaakt voor de droger. Sterker nog, het is dé plek waar drie kriebelende pluisjes ontstaan.

Bron: Marie Claire | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook