Koningin Máxima op pad met oude spijkerbroek

De koningin in spijkerbroek, we zien het niet vaak. Misschien dat Máxima daarom haar jeans in de versnipperaar gooit?

We zien het niet vaak, de koningin in jeans. Maar Máxima heeft wel degelijk een paar spijkerbroeken in haar gigantische garderobe liggen. Hoewel, die zijn nu wellicht ook in de shredder beland…

Spijkerbroekenbezoek

Hara Majesteit ging woensdagmiddag langs bij MUD Jeans, een modebedrijf dat duurzame spijkerbroeken ontwikkelt en recyclet. Oude jeans geven ze zoveel mogelijk een tweede leven. Zo ook die van Máxima: de koningin leverde zelf haar oude spijkerbroeken in bij de versnipperaar, zodat er van haar royal jeans een nieuwe stof kan worden gemaakt. Shop je binnenkort bij MUD Jeans, dan heb je misschien een stukje koninklijke spijkerstof in de kast.

Spijkerbroeken shoppen als een queen. Beeld: BrunoPress

Baggy pak

Afgelopen voorjaar ontving MUD Jeans de Koning Willem I Award voor Duurzaam Ondernemerschap, een prijs waarvan koningin Máxima erevoorzitter is. Het koninklijke bezoek kon dus niet uitblijven. Hoewel de koningin voor het werkbezoek – gemiste kans – zelf geen spijkerbroek droeg, ging ze wel voor denim-kleuren in een losjes vallend pak van Natan (via Modekoningin Máxima).

Beeld: BrunoPress

Koningin Máxima bewonderde ook de Van Gogh-collectie van het jeansmerk, een toffe samenwerking met het Van Gogh Museum die bestaat uit kunstige kledingstukken waarop de meesterwerken en het handschrift van Van Gogh zijn gelaserd en geborduurd.

Maar zo’n spijkerbroek scoren tijdens de Black Friday Sale morgen zit er niet in: het merk moedigt juist aan om een tweedehands of vintage spijkerbroek te kopen, als je er een nodig hebt. Wie weet is-ie dan ook nog eens ooit van een koningin geweest…

Bron: Koninklijk Huis, Mud Jeans, Modekoningin Máxima | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws