Tiara time: de trouwtiara van prinses Charlene

Een huwelijksgeschenk van manlief Albert.

Vaak zijn koninklijke bruiloften het eerste moment waarop we een (aanstaande) prinses met een familie-erfstuk zien, maar in Monaco nemen ze het niet zo nauw met die traditie. Grace Kelly droeg geen tiara op haar grote dag, en ook haar opvolger prinses Charlene sloeg het aanbod af tijdens haar royal wedding in 2011. Maar tijdens de avondfestiviteiten na de bruiloft, verscheen de prinses dan toch met een juweel op haar hoofd.

Diamond Foam Tiara

Voorafgaand aan het huwelijk van de prins en prinses van Monaco, werden grote juweliers gevraagd om schetsen in te dienen voor een nieuwe tiara voor de prinses. Charlene en prins Albert kozen een ontwerp van juwelier Lorenz Bäumer, en deze nieuwe tiara maakte zijn koninklijke debuut tijdens het huwelijksbal.

Beeld: BrunoPress

Modern design

De tiara is bezet met 60 karaats diamanten en een witgouden zetting. De grootste diamant is alleen al maar liefst 8 karaat. Princes Charlene is over het algemeen geen groot fan van een tiara’ en koos daarom voor dit modernere design. Ook heeft het sieraad een symbolische betekenis: de diamanten vallen namelijk als druppels langs haar hoofd. Een knipoog naar Charlenes zwemcarrière en de ligging van Monaco aan de Middellandse Zee

Beeld: BrunoPress

Huwelijksgeschenk

De ‘Diamond Foam Tiara’ was zeker niet het enige huwelijksgeschenk van Prins Albert. Zo had hij voor de grote dag de speciale ‘Oceaan-tiara’ laten maken door de Franse luxe juwelier Van Cleef & Arpels. Deze bleef echter in de kluis tijdens de bruiloft en de prinses droeg ‘m alleen voor een reclame, de cover van een roddelblad (!) en een mysterieuze video.

Bron: Order of Splendor | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws